TvObzor
HRT: DRUGA SEZONA KRIMISERIJE "NESTANAK"

Priča o obitelji koja je preživjela neizrecivu tragediju
Objavljeno 8. studenog, 2019.
Prva epizoda druge sezone serijala na rasporedu je u ponedjeljak, 11. studenoga, u 00.40 na HRT-u 1

Prva sezona izvrsne britanske serije Nestanak, koja je pratila nestanak Olivera Hughesa i očajničku potragu njegovog oca za njim, privukla je veliku pozornost publike s obje strane Atlantika i bila je nominirana za nekoliko nagrada BAFTA i dvije nagrade Zlatni globus. No kad su scenaristi Harry i Jack Williams htjeli nastaviti seriju, nisu se htjeli vratiti Oliverovoj priči. Umjesto toga, odlučili su istražiti drugu stranu djetetova nestanka - kako se obitelj i zajednica nose s povratkom nestalog.

Glavne uloge tumače Abigail Hardingham (Alice Webster) i Tchecky Karyo (Julien Baptiste). Redatelj serijala je Ben Chanan, producent Julian Stevens, a scenaristi i izvršni producenti: Harry i Jack Williams. Priča druge sezone događa se uglavnom u britanskoj vojnoj bazi u Eckhausenu u Njemačkoj, ali doseže i do bojišnica ISIL-a u sjevernom Iraku. Mlada Britanka posrće ulicama i sruši se na gradskom trgu. Božić je 2014. Uskoro doznajemo da se zove Alice Webster (Abigail Hardingham), a nestala je prije 11 godina.

Alicein povratak šokira malu zajednicu. Gdje je bila? Tko je njezin otmičar? S kim je bila oteta? Nijemac iz lokalne zajednice identificiran je kao otmičar, ali on i žena tvrde da su nevini. Aliceina obitelj ponovo tone u kaos, koji prijeti da će ih razoriti... Pratimo moralne dvojbe i složene emocije oko dugo priželjkivanog povratka nestalog djeteta.

I ova priča zadržava dojmljivu pripovjedačku strukturu u kojoj se izmjenjuju prošlost i sadašnjost, a gledatelji su uvučeni u zaplete i prevrate u potrazi za istinom o tome što se dogodilo Alice. Svi su glumci i likovi novi, osim poznatog nam francuskog detektiva Juliena Baptistea (Tchecky Karyo).

Druga sezona prati 2014. godinu, kad se Alice vratila, i sadašnjost. Kao i u prvoj sezoni likovi su ključni. Pratimo obitelj koja je preživjela neizrecivu tragediju i vraćeno im je izgubljeno dijete, no nepovratno promijenjeno. Kad Alice neočekivano učini nešto šokantno, obitelj se počinje raspadati. Julien nas vodi kroz sve dramatične događaje. I dalje je inteligentan, samouvjeren, ali i patnik. Alicein povratak otvara slučaj koji Juliena dira u srce i on je prisiljen sam sebi postaviti teška pitanja. Kad Alice u deliriju promrmlja ime Sophie Giroux, Julien prema vlastitom nahođenju hita Europom radi slučaja starog 12 godina, koji nije htio zaboraviti. U sadašnjosti Julien putuje u Irak i ondje vidimo njegovu ranjiviju stranu; suočava se s prošlošću i osobnim demonima da bi došao do istine. Ali od čega Julien bježi? I zašto mu je taj slučaj tako
važan?
Nikola Kučar
PRVA EPIZODA
Na Božić 2014. Alice Webster posrće ulicama Eckhausena u Njemačkoj i sruši se. Prije 11 godina oteta je u tom gradu. Potraga za otmičarom zahuktava se i čini se da Alice zna ključne informacije o tome gdje je druga nestala djevojka, Sophie Giroux, čiji nestanak je 2003. istraživao francuski detektiv Julien Baptiste.

Dvije godine poslije Aliceini roditelji, Sam i Gemma, jedva da razgovaraju, a Alicein brat Matthew postao je nasilan i povučen. Julien je u Iraku zbog informacije za koju je uvjeren da je ključna za nalaženje otmičara.
Možda ste propustili...

OČEKUJE NAS DEVETA EPIZODA SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Ove nedjelje stiže gost iznenađenja

SHOW “ZVIJEZDE PJEVAJU”

Polufinale kao nikad prije

Najčitanije iz rubrike