Regija
DODJELA GRADSKIH PROSTORA UDRUGAMA

Nisu dobili prostor oni koji nisu ispunili uvjete
Objavljeno 17. listopada, 2019.
VINKOVCI

Povjerenstvo za dodjelu gradskih prostora na korištenje udrugama na temelju Zakona o udrugama, Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge prema natječaju za dodjelu gradskih prostora na korištenje udrugama, objavljenom 30. kolovoza, utvrđuje prijedlog liste prvenstva za dodjelu, ali neke od udruga koje su podnijele zahtjev za "stambeno zbrinjavanje" neće biti zadovoljne jer neće dobiti gradski prostor za rad.

Prostor u Ulici bana Jelačića 34, površine 30,69 četvornih metara dobila je vinkovačka udruga Agape – Bezuvjetna ljubav koja ima tri člana i jednog volontera. Na istoj adresi, ali nešto manji prostor dobilo je Društvo Naša djeca koje djeluje već 21 godinu u druženju s djecom i njihovu educiranju i ima tri člana i jednog volontera, koji su lani proveli tri projekta. U Bana Jelačića 34 prostor je dobila i Udruga veterana oklopne bojne 5. gardijske brigade Sokolovi, koja djeluje četiri godine, ima tri člana i lani je provela tri projekta važna za veteransku populaciju. Gradski prostor od 87 četvornih metara u Dugoj 43 na korištenje je dobilo Mađarsko kulturno umjetničko društvo, koje već sedam godina njeguju tradiciju Mađara koji žive u Vinkovcima, za što su u posljednje dvije godine dobili četiri priznanja, nagrade i financijske potpore.

Dva su prijavitelja čije prijave nisu uvrštena na prijedlog liste prvenstva za dodjelu gradskih prostora. To su udruga Veteranke Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije i udruga Mladež Vinkovaca XO, koja se zauzima za kvalitetniji život mladih u Vinkovcima i koja je podnijela zahtjev za gradski prostor od 86 kvadrata u Genscherovoj 14A.

- Prijava udruga Veteranki ne ispunjava uvjete iz natječaja budući da je oglašena namjena poslovnog prostora-provođenje programa, projekata i aktivnosti za očuvanje, promicanje i razvitak nacionalnog, kulturnog i jezičnog identiteta nacionalnih manjina, a prijavitelj je registriran za područje djelovanja branitelji i stradalnici. Prijava Mladeži XO ne ispunjava uvjete budući da uz prijavu nije priložena potvrda da se ne vodi kazneni postupak protiv udruge odnosno osobe ovlaštene za zastupanje, te potvrda o nepostojanju dospjelog duga prema Gradu - pojašnjava dogradonačelnik Vinkovaca Gabrijel Šokičić.

Miroslav Flego
Gabrijel Šokičić

predsjednik povjerenstva za dodjelu gradskih prostora

Prijavitelji mogu uložiti prigovor gradonačelniku zbog redoslijeda na listi reda prvenstva ili zbog neuvrštavanja na tu listu u roku od 8 dana od objave prijedloga liste
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike