Osijek
RADOVI NA VIJENCU IVANA MEŠTROVIĆA

Do ponedjeljka će biti završen Ivanin trg, svečano otvorenje za Dan gradske četvrti
Objavljeno 12. rujna, 2019.
Stanari Vijenca Ivana Meštrovića raduju se produženju toplog vremena jer će imati dodatno mjesto za dokolicu na otvorenom - na novouređenom trgu uz "šoping". Kako se može vidjeti, radovi se ubrzavaju toliko da bi sve bilo završeno do ponedjeljka. Tako je planirano nakon što je, kako nam je pojasnio predsjednik Vijeća Gradske četvrti Tvrđa Zoran Batnožić, izvođaču radova produžen rok završetka radova i kompletiranje s predviđenom urbanom opremom do 15. rujna.

- Svakodnevno sam na gradilištu Ivanina trga zove se po imenu prve poginule djevojčice u Osijeku kao žrtve Domovinskog rata, i u,vjeren sam da ćemo stići sve napraviti. Devedeset posto planiranih radova iz ove druge ljetošnje etape rekonstrukcije cijelog prostora koja je počela još prošle godine je obavljeno. Postavljena su rasvjetna tijela koja smo prvi put uključili u utorak navečer i isprobali kakva je noćna vizura prostora. Lijepo izgleda, kako smo i očekivali prema projektnom rješenju i mislim da su sugrađani zadovoljni ovim novim prostorom koji je uređen tako kako ni jedan trg u naselju nije napravljen do sada u Osijeku - kaže Batnožić.

Dodaje kako se postavlja urbana oprema koja je naručena za prvi i drugi dio "T-trga", sljedećeg tjedna stiže i pametno stablo. U tu je investiciju Gradska četvrt Tvrđa ušla u partnerstvu s Gradom Osijekom jer, kaže Batnožić, Četvrt ne bi imala dovoljno sredstava iz onog dijela financija koje dobiva za neke samostalne komunalne radove.

- Ukupna investicija je približno 2,3 milijuna kuna. Zahvalni smo na financijskoj potpori Grada. Doista je bilo vrijeme da se nešto napravi, da udahnemo novi život dijelu koje je bilo neprimjereno. Osmislili smo i hortikulturalno rješenje kako bi boravak bio ugodan u svako doba dana - kaže Batnožić.

Iako će građani imati prigodu uživati u novom trgu za nekoliko dana, službeno otvorenje bit će 28. rujna, kada se svečano obilježava Dan GČ Tvrđa. "Slažemo program za taj dan, a u tome nam pomaže Kristijan Majetić, ravnatelj Kulturnog centra Osijek, objekta koji se nalazi na području naše četvrti uz kompleks Eurodoma. Želimo da to bude dan raznih aktivnosti i posebnog ugođaja, u svemu tome će nam se pridružiti i djeca iz vrtića, škole, roditelji, gledat ćemo da dođu i makar oni manji nogometaši iz NK Osijek u dresovima, uključit će se i Zumbići i druge udruge građana koje djeluju na našem poručju i na čiji smo rad ponosni - kaže Batnožić. D. Pejić
Ivanin trg na Vijencu zove se po imenu prve poginule djevojčice u Osijeku kao žrtve Domovinskog rata
Najčitanije iz rubrike