Osijek
ŠIRENJE IT SEKTORA

ICT tvrtka Combis
d.o.o. dolazi u Osijek
Objavljeno 4. rujna, 2019.
Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Tomislav Krolo jučer su primili predstavnike tvrtke Combis d.o.o., Hrvoja Išeka, predsjednika uprave, i Zorana Božičevića, direktora sektora za razvoj i implementaciju aplikativnih rješenja, kako bi zajednički najavili otvaranje podružnice te tvrtke u Osijeku.

Riječ je o vodećoj ICT tvrtki u posljednjih pet godina s godišnjim prihodom od 100 milijuna eura i više od 350 zaposlenih, iza koje stoji moćni T-Hrvatski Telekom.

- Osijek smo prepoznali kao grad koji je zahvaljujući svojim tehnološkim i sveučilišnim kapacitetima za nas jako dobar bazen za popunjavanje kadrova koje ćemo u Combisu koristiti kao integralni dio našeg tima, prvenstveno za razvoj novih tehnologija kao što su Big Data, IOT, Cloud i slično. Drago nam je što ćemo raditi ovdje i kroz našu poslovnicu pridonijeti tome da mladi ljudi ostanu u Osijeku i rade na vrhunskim projektima u vrhunskim kompanijama - poručio je Hrvoje Išek.

Dogradonačelnik Piližota istaknuo je niz poduzetničkih mjera kojima Grad Osijek potiče razvoj IT sektora, stavivši u prvi plan buduću poduzetničku zonu “IT park” te izrazivši zadovoljstvo činjenicom da je i tvrtka Combis prepoznala Osijek kao regionalno središte IT industrije.

- I dalje ćemo se maksimalno truditi da učinimo sve što je u našoj mogućnosti kako bi IT sektor još više napredovao - rekao je Piližota. Osječko predstavništvo tvrtke Combis za početak će imati 20-ak zaposlenika, a radom će započeti najkasnije do kraja godine. I. Alilović
Ivan Alilović
Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike