Osijek
AKTIVNO IZVIĐAČKO LJETO

“Javorovci” išli malo na
more, pa malo u gore
Objavljeno 25. kolovoza, 2019.
Izviđači su ovo ljeto bili u međunarodnom kampu, logorovali su na Boračkom jezeru i ljetovali u Omišu

Ovogodišnje su ljetne aktivnosti osječkih “javorovaca” počele 23. srpnja, a završit će 13. kolovoza, pri čemu su programski bile podijeljene u tri cjeline: međunarodni kamp “Jednostavno prijatelji”, logorovanje na Boračkom jezeru i ljetovanje u Omišu.

Na međunarodnom kampu “Jednostavno prijatelji’’ izviđači su se družili s više od 300 mladih iz više zemlja. “Dani su bili puni radionica, izleta, izazova, pjesme i plesa, svi sudionici razvijali su svoje sposobnosti, jačali vlastite kompetencije, širili prijateljstvo i dobre vibracije” kaže Jadranka Kokolari, predsjednica IK-a “Javor”. Nakon međunarodnog kampa uslijedilo je logorovanje na Boračkom jezeru u Izviđačkom centru Saveza izviđača Grada Zenice. Izviđači su spavali u šatorima, uživali u predivnoj prirodi, kupali se u jezeru, razvijali spretnost u adrenalinskom parku, doživjeli rafting na Neretvi, upoznavali su vodene tokove i važnost vode koja ne poznaje granice. “Zajedno s ostalim izviđačima u izviđačkom centru okusili su čari noćne ophodnje, uzbune, orijentacije u prirodi, izviđačke olimpijade te su svaku večer uživali uz pucketanje logorske vatre i u zabavnom programu koji su sami pripremali”, dijeli dojmove Kokolari.

Nakon jezera, rijeka i gora, javorovci su se uputili u Izviđački dom u Omišu, gdje su proveli posljednjih tjedan dana ovogodišnje ljetne pustolovine. Imali su pohod na stari grad Omiš, vožnju brodom po Cetini i upoznavanje flore i faune cetinskog kraja, te izlet na Brač u Pučišće i upoznavanje škole klesanja kamena. “Na radionicama su pokazali svoju kreativnost u izradi kamenih magneta, zastava kampa i pisanju razglednica. Svaki je dan bio ispunjen izazovima, izletima, radionicama i kupanjem, a posljednji u uživanju u Vodenom parku”, doznajemo od Kokolari.
Danijel Miklić
SUDJELOVAT ĆE NA “ZEMLJI BEZ GRANICA”
U Izviđačkom klubu “Javor” već se pripremaju za početak nove izviđačke godine. Sudjelovat će i na Zemlji bez granica, koja počinje danas (26. kolovoza), gdje će pokazati kako svi mogu biti izviđači bez obzira na dob. Sudjelovat će i na Festivalu sporta, gdje će predstaviti sportsku igru scoutball.

Prvi izlet “javorovce” očekuje 7. rujna, kada odlaze u Našice na Festival slavonskih šuma.

“Ako još nisi postao izviđač, rujan je pravo vrijeme da postaneš osječki ‘javorovac’. Javi se i doživi s nama izviđačke pustolovine i prihvati naše izazove!” pozivaju iz Izviđačkog kluba “Javor”.
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike