Osijek
RAZVOJ ŠIROKOPOJASNOG INTERNETA U OBŽ-U

Ulaganje 226,9 mil. kn u dva područja
Objavljeno 21. kolovoza, 2019.
Osječko-baranjska županija, koja je nositelj projekta "Izgradnja mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima", financiranog iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, nedavno je provela prvu i započela drugu fazu javnog poziva potencijalnim investitorima, koji nakon prijave svoga poslovnog prijedloga sada sudjeluju u postupku selekcije, a u završnoj fazi dostavljaju konačne projektne prijedloge za razvoj mreže.

Županija je u prvoj fazi dostavila iskaz interesa te plan razvoja širokopojasne infrastrukture (PRŠI), i to za područje općina Antunovac, Čepin, Erdut, Ernestinovo, Šodolovci, Vladislavci i Vuka, koje su označene kao Područje Osijek C, a isto tako javno je objavljen i PRŠI za područje Grada Valpova, klasificiran kao Područje Osijek B, koji obuhvaća područja Grada Belišća te općine Bizovac i Petrijevci.

Provedba PRŠI-ja na području Osječko-baranjske županije predviđa investicijski model A, prema kojemu će projektiranje, izgradnja i upravljanje mrežom biti obveza privatnog operatora, uz podršku dionika lokalne i regionalne samouprave. Visina ulaganja u PRŠI za oba područja procjenjuje se na 226,9 milijuna kuna, a rok za objavu liste investitora je 22. studenoga 2019. Mr.M.
Možda ste propustili...

OSJEČANKU ZVALI DA SE OPROSTI OD SINA, PA UČINILI ČUDO

Liječnici iz intenzivne njege na Internoj moga su sina “podignuli iz mrtvih!”

ČITATELJ PROPITUJE OBJAŠNJENJA UNIKOMA O POSLJEDNJEM OBRAČUNU

Tko je kriv što je čip otpao s kante?

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas