Osijek
RAZVOJ ŠIROKOPOJASNOG INTERNETA U OBŽ-U

Ulaganje 226,9 mil. kn u dva područja
Objavljeno 21. kolovoza, 2019.
Osječko-baranjska županija, koja je nositelj projekta "Izgradnja mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima", financiranog iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, nedavno je provela prvu i započela drugu fazu javnog poziva potencijalnim investitorima, koji nakon prijave svoga poslovnog prijedloga sada sudjeluju u postupku selekcije, a u završnoj fazi dostavljaju konačne projektne prijedloge za razvoj mreže.

Županija je u prvoj fazi dostavila iskaz interesa te plan razvoja širokopojasne infrastrukture (PRŠI), i to za područje općina Antunovac, Čepin, Erdut, Ernestinovo, Šodolovci, Vladislavci i Vuka, koje su označene kao Područje Osijek C, a isto tako javno je objavljen i PRŠI za područje Grada Valpova, klasificiran kao Područje Osijek B, koji obuhvaća područja Grada Belišća te općine Bizovac i Petrijevci.

Provedba PRŠI-ja na području Osječko-baranjske županije predviđa investicijski model A, prema kojemu će projektiranje, izgradnja i upravljanje mrežom biti obveza privatnog operatora, uz podršku dionika lokalne i regionalne samouprave. Visina ulaganja u PRŠI za oba područja procjenjuje se na 226,9 milijuna kuna, a rok za objavu liste investitora je 22. studenoga 2019. Mr.M.
Možda ste propustili...

GRADONAČELNIK TRAŽI REVIZIJU POSLOVNIH REZULTATA

Pozitivno je da Unikom zarađuje, ali ne na dodatnom trošku građana

IŠČEKUJE SE NOVO RECIKLAŽNO DVORIŠTE

Razvrstavanje 48 vrsta otpada i u Donjem gradu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRADONAČELNIK TRAŽI REVIZIJU POSLOVNIH REZULTATA

Pozitivno je da Unikom zarađuje, ali ne na dodatnom trošku građana

2

OBLJETNICA POGIBIJE 1991. GODINE U TENJI

Počast hrvatskim braniteljima

3

UČENICI SLAŽU SVOJE LISTE PRIORITETA OBRAZOVNIH PROGRAMA

I osječki osmaši počinju prijavu u željene srednje škole u srijedu, 8. srpnja