Regija
NAJAVLJEN NASTAVAK RADOVA

Atletski stadion u Vukovaru završit će do jeseni 2020.
Objavljeno 13. srpnja, 2019.
Iz Grada ističu kako su svi tehnički problemi riješeni; slijedi postavljanje tartana i drugih sadržaja
VUKOVAR - Čelništvo Vukovara najavilo je kako će uskoro biti nastavljeni radovi na rekonstrukciji stadiona u Ulici 204. vukovarske brigade.Obnova je trebala biti dovršena prošle godine, no gradonačelnik Ivan Penava kaže kako su s partnerima na projektu, Hrvatskim atletskim savezom, zapeli u svojevrsnu administrativnu zavrzlamu.

- S obzirom na to da projekt obuhvaća i gradnju atletske staze, logično je kako smo kao jedinog relevantnog partnera u državi odabrali Hrvatski atletski savez. Međutim, dobili smo dosta nesuvisle podatke kako bi sve trebalo izgledati - Savez je tvrdio jedno, no licencirani je dobavljač opreme imao drukčije zahtjeve, pa smo se našli u raskoraku - naveo je Penava, dodavši kako su stoga sve stopirali, uz inzistiranje da nakon što nekoliko milijuna kuna bude uloženo, Vukovar dobije objekt sagrađen i opremljen prema svim standardima, kako bi mogao dobiti licence za održavanje natjecanja.

Za sada je nepoznato kada bi na stadionu moglo biti održano kakvo atletsko natjecanje, no neovisno o tomu, Grad želi projekt realizirati na najvišoj razini.

- Licence daje Hrvatski atletski savez i govorili su nam kako u tom smislu neće biti problema, međutim naš je stav kako trebamo dobiti sve potrebne suglasnosti u provedbi rekonstrukcije. Ne želimo doći u poziciju da dobivanje licence za objekt dođe pod znak pitanja stoga što je jama za trčanje preko prepona dva metra lijevo ili desno - naglasio je Penava.

Premda je naizgled riječ o formalnostima tehničke naravi, trebalo je vremena kako bi se sve precizno definiralo i uskladilo s najvišim standardima. Sada je svaka sumnja otklonjena, pa je nastavak radova izvjestan. Iz Grada ističu kako vjeruju da više s partnerima u projektu neće biti bilo kakvih nesuglasica. Sukladno operativnom planu, najkasnije do listopada, tartanska bi staza trebala biti postavljena, čime će biti okončana prva faza rekonstrukcije, a Penava poručuje kako će nakon okončanja svih radova Vukovarci biti ponosni na još jedan važan sadržaj u svomu gradu.

Dražen Čulig, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša, podsjetio je kako je Grad Vukovar potpisao sporazum s Hrvatskim atletskim savezom za rekonstrukciju stadiona, odnosno gradnju atletske staze.

- Imali smo problema sa završnim slojem staze, odnosno tartana, koji se treba postaviti na asfalt koji je izveden. Grad je svoj dio radova u cijelosti izveo sukladno dokumentaciji koju smo imali, a planiramo do kraja kolovoza ili početka rujna postavljanje tartana na postojeći asfalt - naveo je Čulig i dodao kako je u tijeku izrada projektne dokumentacije za drugu fazu rekonstrukcije stadiona koja će obuhvatiti uklanjanje zida uz Ulicu 204. vukovarske brigade, gradnju novih parkirališnih mjesta, rekonstrukciju i dogradnju tribina, kao i potrebnih prostora za odvijanje natjecanja. Prema njegovim riječima, svi radovi trebali bi biti dovršeni do jeseni iduće godine.

Prošloga je ljeta potpisan ugovor o izvođenju radova vrijedan 3,1 milijun kuna.

Prema projektu, stadion će sadržavati atletsku stazu, dva pjeskolova za skok u dalj, zaletište za skok u vis i za skok s motkom, kao i zaletišta za bacanje koplja, kugle i diska te stipl (vodenu prepreku), što bi, uz odlično mjesto za rekreativce, trebalo pridonijeti i razvoju “kraljice sportova” u gradu na Dunavu.

Dragana Korpoš
Osigurano još četiri milijuna kuna
Strategija razvoja sporta u Vukovaru ponajprije definira važnost sportske aktivnost najmlađih Vukovaraca i razvoja zdravih životnih navika građana. Na gradnju atletskih sadržaja odlučili su se svjesni kako gradu nedostaje sportski sadržaj toga tipa, koji će građanima biti na raspolaganju 365 dana godišnje. Za nastavak gradnje nogometno-atletskog kompleksa u Intervencijskom je planu osigurano četiri milijuna kuna.
Možda ste propustili...

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

Najčitanije iz rubrike