Osijek
ŽUPAN ANUŠIĆ POTPISAO 14 UGOVORA S KORISNICIMA STAMBENIH KREDITA:

Projekt je iskorak i u bolju demografsku sliku županije
Objavljeno 10. srpnja, 2019.

Četrnaest sretnika iz Osijeka, Tenje, Belog Manastira i Bilja u srijedu je sa županom Ivanom Anušićem potpisalo ugovore o sufinanciranju stambenih kredita čime će njihova kupnja jedinih nekretnina, ali i otplata osiguranih kreditnih sredstava umnogome biti olakšana. Riječ je o ugovorima s korisnicima stambenih kredita u okviru projekta Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva. Cilj je projekta, uz osiguranje stambenog i životnog prostora ljudima s ovog područja, i privlačenje mladih obitelji da ostanu ili se čak i dosele na područje Osječko-baranjske županije.

- Županija je za ove potpore osigurala ukupno 50 milijuna kuna, a vrijednost potpisanih 14 ugovora iznosi 5,8 milijuna kuna. Smatram da se radi o vrlo dobrom i kvalitetnom projektu koji je iskorak i u bolju demografsku sliku naše županije. Odaziv je odličan i očekujem da će osigurana sredstva brzo biti iskorištena na najbolji način – kazao je župan Anušić vidjevši zadovoljstvo na licima potpisnika ugovora.

Izrazio je nadu da će se u skorašnje vrijeme javiti i druge općine i gradovi te da se zajedničkim snagama može napraviti još bolji paket mjera. Naime, do sada se projektu priključilo šest lokalnih samouprava (Osijek, Beli Manastir, Bilje, Erdut, Koška i Magadenovac), a očekuje se da će uskoro isto učiniti i preostalih 36 lokalnih samouprava s područja županije.

- Želimo osnažiti borbu za popravljanje demografske slike Slavonije i Baranje i ovo je jedna od niza mjera koje pripremamo i koja će protokom vremena donijeti dobre rezultate – poručio je Anušić.

Iznimno zadovoljstvo potpisanim ugovorom nije skrivala ni naša sugrađanka Martina Rado koja je pohvalila ovu mjeru ocijenivši je iznimno vrijednom za sve mlade ljude, ali i sve ostale koji nastoje rješavati stambene probleme.

- Kupujem stan na Jugu 2 i ovo će mi jako puno značiti prilikom otplate mjesečnih rata kredita. Znam da nije lako danas ulaziti u kreditne aranžmane, ja radim i imam tu mogućnost, no pozivam sve koji si to mogu priuštiti i imaju hrabrosti da se jave na ovu mjeru jer je doista korisna – rekla je Rado.

Gotovo identičan stav o ovoj mjeri Županije izrekao je i Manuel Magdić koji je prije 12 godina u Osijek došao studirati, nakon čega je ovdje našao posao i odlučio ostati. Budući da je za sljedeću godinu najavio svadbu i osnivanje obitelji, odlučio se za prodaju dosadašnjeg stana i proširenje kvadrature uz poticajne mjere koje mu nudi Županija.

- Ovo je izuzetan poticaj za nas mlade da ostanemo ovdje i da tu planiramo budućnost. Sama procedura ishođenja kreditne potpore nije komplicirana, jedino što je nešto duže trajala – ustvrdio je Magdić dodavši kako je sve dobro izračunao i da ušteda od dva posto dostiže u konačnici konkretan iznos.

Tomislav Prusina
Manuel Magdić

korisnik kredita

Ovo je izuzetan poticaj za nas mlade da ostanemo ovdje i da tu planiramo budućnost. Budući da se ženim, odlučio sam se za prodaju dosadašnjeg stana i kupnju većega, uz poticajne mjere koje nudi Županija.
BEZ PRODAJE!
“Maksimalan je iznos do 500 tisuća kuna, a potpisani se ugovori kreću u rasponu od 270 do 500 tisuća kuna. Cilj je mjere rješavanje stambenog pitanja, ali pazimo da se ne dogodi da odlazimo u sferu luksuza. Korisnici ne smiju prodati nekretninu sljedećih pet godina ili odjaviti prebivalište jer slijedi naknada subvencije”, pojasnila je Ivana Katavić Milardović, pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo.
Možda ste propustili...

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

Najčitanije iz rubrike