Regija
NALET ORKANSKOG VJETRA U OPĆINI BIZOVAC

Letjeli crjepovi, štete i u Aquapolisu
Objavljeno 8. srpnja, 2019.
BIZOVAC - Nevrijeme koje u nedjeljno poslijepodne zahvatilo i Općinu Bizovac napravo je nemale štete na objektima i imovini stanovnika.


Kako su nas izvijestili iz Područnog ureda Civilne zaštite Osijek, prva dojava u Centar 112 Osijek za kišno i grmljavinsko nevrijeme na području Osječko-baranjske županije zabilježena je upravo u bizovačkoj Općini, gdje je palo stablo oraha na pomoćne prostorije u Cretu Bizovačkom. Tamo su vatrogasci DVD-a Bizovac (devet vatrogasaca s vozilom) završili s intervencijom tek poslije 19 sati.


Načelnik Općine Bizovac, Srećko Vuković, kazao nam je da su u Općini tijekom nedjeljnog poslijepodneva i večeri te ponedjeljka ujutro iz gotovo svih naselja bizovačke općine primili i niz dojava građana o štetama nastalim zbog nevremena: skinutih crijepova s obiteljskih kuća, pomoćnih i drugih mobilnih objekata, oštećenih i srušenih stabala i vozila i drugih šteta.


Štete su zabilježene i na kupališnom kompleksu Aquapolis u Bizovcu, koji je pogodio jak nalet orkanskog vjetra - trajao je vrlo kratko, manje od dvije minute, no izazvao je štetu na vanjskom kupalištu.
- Snažan vjetar u naletu je oštetio dio ležaljki i suncobrana, a u vanjske bazene nanio veću količinu lišća i sitnog granja. Zbog sanacije šteta zbog vremenskih prilika kupališni kompleks u ponedjeljak se otvorio nešto kasnije nego inače. Bazeni i sunčalište od ranog jutra ubrzano su se čistili kako bi kompleks već u podne bio spreman za nove goste - poručio je Marcel Medak, direktor društva Bizovačke toplice. L. Aničić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike