Regija
PRIJATELJSKI POSJET

Belišće i Benkovac će zajedno u izradu projekata za fondove
Objavljeno 18. lipnja, 2019.
BELIŠĆE

Nastavak međusobne suradnje gradova prijatelja Belišća i Benkovca, koji su 2008. godine potpisali Odluku o suradnji, nastavljen je posjetom izaslanstva Belišća gradu Benkovcu. Gradonačelnik Belišća Dinko Burić i predsjednik Gradskog vijeća Dario Fletko, sa suradnicima, boravili su u službenom posjetu Benkovcu u povodu obilježavanja Dana grada Benkovca.

Svečana sjednica Gradskog vijeća grada Benkovca održana je na utvrdi Kaštel Benković. Nakon uvodnog obraćanja predsjednika Gradskog vijeća Benkovca Borisa Ercega i gradonačelnika Benkovca Tomislava Bulića, uime gostujućih općina i gradova nazočne je pozdravio te svim građankama i građanima grada Benkovca čestitao Dan njihova grada i blagdan nebeskog zaštitnika sv. Ante gradonačelnik Belišća Dinko Burić. U nastavku službenog posjeta gostoljubivi domaćini delegaciju grada Belišća upoznali su s nizom kulturnih, povijesnih, vjerskih i turističkih znamenitosti Benkovca, Ravnih Kotara i Bukovice.

Tijekom posjeta razmijenjena su iskustva i stečena znanja od interesa za razvoj lokalnih zajednica te su dodatno učvršćeni temelji za nastavak i jačanje daljnje međusobne gospodarske, kulturne, sportske, turističke i svekolike društvene suradnje između gradova prijatelja Benkovca i Belišća, s osobitim naglaskom i na međusobnu suradnju u izradi i prijavi projekata u svrhu korištenja fondova Europske unije. T.L.
Možda ste propustili...

NOVO KROVIŠTE, STOLARIJA, TERMIČKA IZOLACIJA

Uređuje se dom u Novim Mihaljevcima

DOKAZALI DA SE U MANJA MJESTA ISPLATI ULAGATI

U općini Podgorač pitka voda stigla je do kuća

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OŠ JOSIPA MATOŠA PONOVO POSLALA DOKUMENTACIJU

Očekuju i drugog asistenta: Roditelji optužuju za propust, ravnateljica sve optužbe odbacuje

2

STAMBENO ZBRINJAVANJE

Odobren novac za 40
mladih za nekretninu

3

POZNAN MILINOVIĆ UŠAO U “STOLJETKU”

Ima 99 godina, a još radi sklekove