Regija
POŽEGA POTIČE RAZVOJ TURIZMA

Potpore za višu kvalitetu smještaja
Objavljeno 13. lipnja, 2019.
POŽEGA


U tijeku je javni poziv Grada Požege za dodjelu potpora u turizmu. Proračunom je planirano da se ove godine za tu namjenu usmjeri 200.000 kuna, i to za ulaganja u razvoj i unaprjeđivanje turizma na području Požege. Potpora se dodjeljuje nepovratno, prije svega za podizanje kvalitete smještajnih kapaciteta, a iznosi od 2000 kuna po ležaju za kvalitetu smještaja s dvije zvjezdice do 5000 za kvalitetu smještaja s pet zvjezdica.


- Vidjeli smo da su glavni ograničavajući faktor za ozbiljno bavljenje turizmom upravo smještajni kapaciteti. Namjera nam je motivirati sve ljude koji su voljni krenuti u poduzetničku avanturu u sklopu turističke ponude Požege i šire. Požega je bogata turističkim potencijalima i prekrasnim prostorima i želimo pomoći našim sugrađanima da te kapacitete stave u funkciju. Pritom želimo posebno pomoći onima koji žele podići kategoriju smještaja. Požega treba biti turistički grad, ali grad s vrhunskom turističkom ponudom. Mi se ne možemo oslanjati na masovnost, nego na kvalitetu i izvrsnost - rekao je gradonačelnik Puljašić na predstavljanju javnog poziva za potpore u turizmu.


Grad Požega raspisao je u rujnu prošle godine javni poziv za dodjelu potpora u turizmu za ulaganja u razvoj i unaprjeđivanje turizma. Dodijeljeno je 145 tisuća kuna, i to za: Zlatni lug - kuća za odmor, Studio apartman Nuna-nina Zimmer Frei prenoćište, sobe Gavran, Kuću za odmor GoodLife, a ukupno je riječ o 50 ležaja – informirala je Silvija Podoljak, direktorica Ureda TZ grada Požege i predsjednica povjerenstva za dodjelu potpora.
- Bitno je povezati se s drugim gradovima i općinama jer smo svjesni da sami ne možemo ništa. Ono što Požega ima može biti dopuna mora i svega onoga što već u turizmu funkcionira. Kvaliteta ovisi o smještajnim kapacitetima i na tom tragu potičemo razvoj, da oni koji se odluče baviti turizmom nude svoje proizvode, da pokušaju s nama osmisliti kvalitetnu ponudu i da nam dragi gosti što više dolaze, da to bude privredna grana koja može donijeti i prosperitet – naglasio je gradonačelnik Puljašić. B.S.T.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike