Regija
NADBISKUPIJSKI SUSRET MLADIH U VINKOVCIMA

Mladi slušali “poruke koje obvezuju”
Objavljeno 26. svibnja, 2019.
VINKOVCI - Na inicijativu Ureda za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije ovogodišnji Nadbiskupijski susret mladih održan je u Vinkovcima, u prostorima Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca, pod geslom "Ne boj se, samo vjeruj".

- Mislim da je danas vrlo važno mladima govoriti o porukama koje ih obvezuju, koje su im izazov, koje ih bude iz nekog njihovog polusna, da oni shvate da moraju u ovom životu odigrati svoju dionicu na najizvrsniji način - rekao je fra Mario Knezović.

Susretu mladih nazočio je i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, zadovoljan što se u gradu okupilo oko 500 mladih iz cijele nadbiskupije.

- Prelijepo je vidjeti toliko mladih u Vinkovcima koji su razgovarali o vrijednostima koje bi trebale biti u svakoj našoj obitelji. Želimo da mladima, koji danas nažalost imaju puno prijetnji s različitih strana, damo priliku da izađu na pravi put uz nauk naše Katoličke Crkve - rekao je gradonačelnik Bosančić.

Susret je započeo pjesmom i molitvom, a nastavljen je predavanjem fra Maria Knezovića. Slijedio je dijalog s pastirima - nadbiskup mons. Đuro Hranić i mons. Ivan Ćurić odgovarali na pitanja koja su mladi slali Uredu za mlade putem maila i Facebooka. Na kraju je služena sveta misa, a sve je završilo velikim koncertom duhovne glazbe.
M. Kokaj
Najčitanije iz rubrike