Regija
DOBILI VIŠE OD PET MILIJUNA KUNA

Podgoraču novac za društveni dom
Objavljeno 24. svibnja, 2019.
PODGORAČ


Općina Podgorač dobila je dva potvrdna odgovora o financiranju velikih projekata koji će poboljšati kvalitetu života tamošnjih mještana. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je 150.000 kuna za projekt "Rekonstrukcija kolnika i oborinske odvodnje Vukovarske ulice u naselju Budimci", dok je planirana vrijednost projekta ukupno 758.000,00 kuna.


- Zadovoljan sam odobrenim sredstvima jer predloženi je projekt vrlo značajan za Općinu Podgorač. Rekonstrukcijom kolnika i oborinske odvodnje u Vukovarskoj ulici znatno ćemo poboljšati komunalnu infrastrukturu, a mještanima osigurati bolje uvjete života. Općina Podgorač će se i dalje zalagati za ravnomjeran razvoj svih naselja na području Općine Podgorač te se javljati na javne pozive i naječaje za sufinanciranje projekata za koje imamo prikupljenu potrebnu dokumentaciju - rekao je načelnik Goran Đanić.


Odobrena su sredstva i za dugoočekivani i najavljivani projekt izgradnje Vatrogasnog doma u samom centru Podgorača. Tako je za projekt "Rekonstrukcija, dogradnja i nadogradnja DVD Podgorač", koja uključuje društveni dom, spremište i garažu odobren procijenjeni iznos potpore u iznosu od 5.296 688 kuna. Predviđenim projektom planira se urediti prostor Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Podgoraču tako da će se rekonstruirati i dograditi garaža, spremište, uredi, toranj, učionica i sanitarni čvorovi. Vatrogasci će imati bolje uvjete rada, a u skladu s tim na višoj će se razini zadovoljiti uvjeti sigurnosti stanovništva. Ovaj projekt financira se iz Mjere 7 "Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020. godine. Bitno je, naglasili su iz Općine, da će ovaj novoobnovljeni prostor moći koristiti i kulturno-umjetnička društva, gospodarski subjekti, stanovnici općine te ostale udruge za vlastite aktivnosti poput sastanaka, organizacija događanja i manifestacija, ali i provođenje radionica i edukacija.
- Povijesni je ovo događaj za Općinu Podgorač i najveća do sada odobrena sredstva. - istaknuo je načelnik. I. Ćosić
Možda ste propustili...

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

Najčitanije iz rubrike