Regija
VALPOVO

Zaplesalo 128 maturanata
Objavljeno 22. svibnja, 2019.

Galeriju fotografija iz Slavonije i Baranje pogledajte OVDJE.

 

Trg kralja Tomislava u Valpovu i ove je godine bio pretijesan da bi primio sve roditelje, bake, djedove, prijatelje i građane Valpova koji su nazočili svečanosti plesanja quadrille – dvorskog plesa koji maturanti u Osječko-baranjskoj županiji u povodu završetka srednjoškolskog obrazovanja plešu već 12. godinu zaredom.

Sto dvadeset osam od ukupno 160 ovogodišnjih maturanata Srednje škole Valpovo pridružilo se tako velikoj obitelji europskih gradova u kojima se jučer na simboličan način proslavljao završetak srednjoškolskog obrazovanja, ali i brojnim slavonskim gradovima u kojima su gradska središta preplavili mladi ljudi u plesnom ritmu koji nikoga nije mogao ostaviti ravnodušnim.

Pripreme su počele već u listopadu prošle godine na satovima tjelesne i zdravstvene kulture, na kojima su maturante pripremali profesori Darko Bošnjak, Slavko Golik, Boris Šimić i Marin Pavlović, a koliko su ozbiljno shvatili tu svoju ulogu, najbolje svjedoči činjenica što je prije jučerašnjeg plesa bilo i školskih proba te jedna generalna.

Novoj generaciji maturanata koja upravo kroči u novo razdoblje života najljepše je želja uputila i ravnateljica Srednje škole Valpovo Svjetlana Kalpić. L.A.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike