Osijek
TURISTIČKA RADIONICA

Važna simbioza kulture i turizma
Objavljeno 23. svibnja, 2019.
Pet je prezentacija koje se sadržajno mogu sažeti u naziv posljednje od njih - Simbioza kulture i turizma - predstavljenih jučer na radionici, koju je organizirao Odsjek za turizam HGK - Županijske komore Osijek, u suradnji s Turističkom zajednicom Osječko-baranjske županije. Predstavnici turističkih zajednica Osijeka, Đakova i općine Erdut izložili su na koji su način identificirane kulturno-povijesne potencijale brendirali kao turističke prepoznajnice svoga kraja.

Marija Burek tako je iznijela iskustvo Đakova kao nacionalnog finalista u natjecanju za Europsku destinaciju izvrsnosti; Bojana Orsić predstavila je erdutske poučne staze i jedinstvenu ponudu za slijepe i slabovidne osobe; Saša Uranjek prezentirao je iskustvo prekogranične suradnje sa Suboticom u formiranju secesijske kulturne rute. "Bogata kulturno-povijesna baština, kojom obiluje Osječko-baranjska županija, zaslužuje biti važnim dijelom turističke ponude županije", stava je Marija Tapšanji iz HGK-a.

U drugom su dijelu jučerašnje radionice predstavljene i institucionalne aktivnosti - infrastrukturna ulaganja u gradu Osijeku u funkciji razvoja kulturnog turizma te spomenuta simbioza kulture i turizma na razini županije. Radionica je okupila djelatnike u turističkom i kulturnom sektoru te u javnim institucijama. D.Ku.
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

Najčitanije iz rubrike