Osijek
DOMJENAK ZA NAJBOLJE UČENIKE

III. gimnazija nagradila izvrsne
Objavljeno 16. svibnja, 2019.
Šezdeset dvoje učenika osječke III. gimnazije sudjelovalo je ove školske godine na državnim natjecanjima. Mnogi su se i ovaj put vratili okićeni medaljama, pa je škola ponosna na još tri državna prvaka - iz Geografije, Latinskog jezika i Povijesti. Tu je i drugo mjesto iz Hrvatskog jezika, druge su bile i djevojke u crossu, a treći dječaci u stolnom tenisu. Ravnatelj škole Dražen Jakopović odlučio je na nešto drukčiji način pohvaliti uspjehe izvrsnih učenika škole. Organizirao je domjenak sa svim sudionicima državnih natjecanja i njihovim mentorima. Uručene su im zahvalnice i knjige na dar.

- Imali smo ukupno 46 sportaša i 16 natjecatelja prema predmetima. Našim izvrsnim učenicima želimo ovom simboličnom gestom pokazati da nam je kao školi stalo do njih te da im to bude poticaj da se i sljedeće godine pripremaju za državna natjecanja - kazao je ravnatelj Jakopović.

Državni prvak iz Latinskog jezika je Ivan Marinić, iz Povijesti Marko Poličić, a iz Geografije Ines Maroković - inače trostruka državna prvakinja u ovom predmetu, koja će ovog ljeta u četveročlanom timu predstavljati Hrvatsku na Svjetskoj olimpijadi u Hong Kongu. Prvo je mjesto za bod izmaknulo Viti Guljaš, koja se vratila srebrna iz Hrvatskog. Srebrne su bile i djevojke iz "cross ekipe": Paola Rešetar, Barbara Vrhovac, Karla Ambruš i Marissa Bura. U muškoj ekipi, koja se sa stolnog tenisa vratila trećeplasirana, bili su Vili Bolkovac, Mateo Hajduković, Mihael Lacković i Tomislav Markotić.

- Potrebno je jako puno ljubavi, truda i vremena kako bi se postigao zapažen uspjeh i drago nam je što je naša škola to prepoznala - kaže prvakinja Ines. J. Pejaković
62

učenika III. gimnazije sudjelovalo je ove školske godine na državnim natjecanjima
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike