Osijek
OBLJETNICA ANTIKVARIJATA

Promocija filma i stripa za 15. rođendan Ezopa
Objavljeno 13. svibnja, 2019.
Strip “Predstavljanje Knjigoljuba” okosnica je istoimenog animiranog filma čiji su glavni junaci Knjigoljub i Kopirko

Druženjem uz knjigu, pretpremijerom animiranog filma "Predstavljanje Knjigoljuba" i promocijom istoimenog stripa u cafe-baru Cadillac osječki je antikvarijat Ezop obilježio 15. godišnjicu rada. Autor animiranog filma namijenjenog djeci i odraslima je Ivica Valentić, veliki zaljubljenik u knjige, glazbu i film te vlasnik antikvarijata Ezop, koji od svojih početaka promovira čuvanje, otkup i prodaju knjiga i gramofonskih ploča.

- Strip "Predstavljanje Knjigoljuba" okosnica je istoimenog animiranog filma čija su dva glavna junaka Knjigoljub i Kopirko. Prvi je pozitivac, promovira knjigu kao takvu i čitanje, a Kopirko je arhetip tehnološkog napretka, antijunak koji simbolizira aktualnu situaciju s lažnim SMS-ovima, diplomama i slično. Poruka je stripa, odnosno filma, da bi cjelokupno društvo bilo bolje kad bi ljudi više čitali, a manje bili pod utjecajem raznih manipulacija kojima svakodnevno svjedočimo - rekao je Valentić.

Nakon pretpremijere filma "Predstavljanja Knjigoljuba", za koji instrumentalnu glazbu potpisuje grafički dizajner i glazbenik Mario Majkić, u pratnji Josipa Horvata na gitari nastupila je mlada osječka pjevačica Dora Vestić. Uz promociju stripa i projekciju filma, svi posjetitelji imali su priliku sudjelovati u prigodnoj tomboli ali i kupiti neku od knjiga po simboličnim cijenama. Nedjeljno događanje u Cadillacu privuklo je brojne osječke zaljubljenike u knjigu i čitanje te je dokaz kako i knjiga može biti povod odličnom druženju i zabavi.

Danijel Miklić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike