Regija
23. DRŽAVNO NATJECANJE

Državno natjecanje mladih
Hrvatskog Crvenog križa
prvi put u Našicama
Objavljeno 8. svibnja, 2019.
NAŠICE - Nakon mjeseci planiranja samo nas još dan dijeli od 23. Državnog natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa, koje će se prvi put održati u Našicama. Oko 380 sudionika u grad domaćin dolazi već u petak, kada će od 16 sati biti organizirana prva aktivnost "Potraga za blagom". To je igra kojoj je cilj upoznati mlade iz cijele Hrvatske s gradom Našicama, njegovim prirodnim i kulturnim blagom. Škola domaćin natjecanja je Osnovna škola Dore Pejačević, gdje će biti organiziran smještaj natjecatelja i prehrana sudionika. Cilj je natjecanja motivirati mlade osobe za humanitarno djelovanje u zajednici i okupiti ih radi razmjene iskustava i ideja o radu mladih Hrvatskog Crvenog križa. U dva dana natjecanja svoja znanja i vještine odmjerit će više od 150 učenika, pobjednika gradskih, odnosno međužupanijskih natjecanja, u dvije kategorije – podmladak (osnovne škole) i mladi (srednje škole).


- Veliku ulogu u provedbi ovog natjecanja odradit će više od 200 volontera, bez kojih ovo ne bi bilo moguće - rekao je Igor Feldi, ravnatelj GDCK-a Našice.


Natjecanje će se održati po cijelome gradu, kako bi bilo što pristupačnije svim zainteresiranim prolaznicima, a u njemu će sudjelovati i veliki broj udruga iz Našica i okolice, koji će također predstaviti svoje aktivnosti, ali i pomoći u održavanju natjecanja. Glavni dio započinje u subotu u 9 sati mimohodom od OŠ Dore Pejačević do centra grada, a u 11 sati slijedi natjecanje. U slučaju lošeg vremena, natjecanje se seli u Osnovnu školu Dore Pejačević.
Posebnost ovogodišnjeg natjecanja ističe se u činjenici da je Našice Dorin grad, a ona je poznata kao predani volonter Crvenog križa, osim toga, u ovoj se godini obilježava i 160. godina od Bitke kod Solferina, gdje je Henry Dunant pokretan humanošću zasnovao ideju o osnivanju Crvenog križa, stoga su za sve sudionike vrijedni volonteri izradili bistu Dunanta. I.Ć.
Možda ste propustili...

RADIONICA U POVODU FESTIVALA ZNANOSTI

Fakultet ojačao vezu s društvom

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

150 GODINA ORGANIZIRANOG VATROGASTVA U POŽEGI

Vatrogasci 150 godina aktivni i požrtvovni u životu grada

Najčitanije iz rubrike