Osijek
VIKARIJAT: GRAD PODIJELIO USKRSNICE

Poklon-kartice za 16 beskućnika
Objavljeno 16. travnja, 2019.
Ukupno 16 beskućnika, koliko ih je smješteno u Domu sv. Vinka, jučer je, na temelju odluke gradonačelnika Ivana Vrkića, i ove godine dobilo uskrsnice u vrijednosti od 200 kuna. Koliko im to znači najbolje je pojasnio vlč. Drago Tukara, ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, rekavši kako je jedan od beskućnika još danima prije pitao hoće li i ove godine dobiti uskrsnice.

- Osjetio sam da mu to puno znači, što ima smisla, jer si ne samo on nego i svi drugi štićenici u Domu mogu organizirati taj dan na način kako žele. Koliko si mogu priuštiti na temelju 200 kuna ne mogu komentirati, no drago mi je da imaju svijest o jednoj trajnoj pomoći koju očekuju i koju dobivaju i ove godine - rekao je vlč. Tukara.

Romano Kristić, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Grada, naglasio je da je Caritas važan pružatelj socijalnih usluga u gradu Osijeku.

- Pružatelji su usluge pučke kuhinje i skloništa za beskućnike koje Grad financira s 410 tisuća kuna godišnje. Razliku do punog iznosa pokriva Biskupija kroz europski projekt resocijalizacije. Moram istaknuti i da je već drugu godinu zaredom ulaz i smještaj beskućnika od 0 do 24 sata i preko ljeta više ne izlaze van - podsjetio je pročelnik Kristić, naglašavajući i važnost dodatnih programa resocijalizacije, odnosno prekvalifikacije te osnaživanje beskućnika za tržište rada kako bi se oni koji su ranije radili, vratili tržištu rada i stvorili ugodniji život. M. Mihelić
U Pučkoj kuhinji fiš i pečeni šaran
Ne samo da je Grad podijelio beskućnicima uskrsnice u iznosu od 200 kuna nego je donesena i odluka da će se na Veliki petak u Pučkoj kuhinji podijeliti blagdanski ručak za ukupno 160 korisnika.

- Grad je donirao šarane i korisnici Pučke kuhinje imat će fiš i porciju pečenog šarana. To obuhvaća i beskućnike koji su također korisnici Pučke kuhinje - pojasnio je Kristić. Vlč. Drago Tukara potvrdio je kako je dobio informaciju o uskrsnim obrocima na Veliki petak, na čemu je zahvalio čelnicima Grada Osijeka koji će korisnicima to i omogućiti.
Najčitanije iz rubrike