Osijek
AKCIJA MOTO KLUBA VETERANI - CROATIA

Vozači, lijepo je vrijeme pa pripazite na motocikliste
Objavljeno 12. travnja, 2019.
U sklopu ove hvalevrijedne akcije motociklisti su mogli besplatno pregledati vozila
Učenici Trgovačke i komercijalne škole "Davor Milas" sudjelovali su jučer u preventivnoj akciji za sigurnost prometa na cestama "Trijezni vozač", koju šestu godinu zaredom, u suradnji s Hrvatskim autoklubom Osijek i Odjelom prevencije PU osječko-baranjske, provodi Moto klub Veterani Croatia, Podružnica 5 - istočna Hrvatska.


Nakon što su im djelatnici Policijske uprave u prostorijama škole održali predavanje o prevenciji sigurnosti u prometu, pri čemu su imali priliku isprobati takozvane pijane naočale, koje simuliraju stanje alkoholiziranosti i utjecaj opojnih droga na prosudbu tijekom upravljanja motornim vozilom, učenici su se zaputili u stanicu za tehnički pregled Croatia - Tehnički pregledi d.o.o., u Svačićevoj ulici, gdje su vozačima dijelili edukativne letke, a motociklistima, kojih je s dolaskom lijepog vremena sve više, i Prvu pomoć za motocikliste.


- S obzirom na to da nas je na cestama sve više, apeliram na kolege moticikliste da se pridržavaju prometnih pravila, koriste zaštitnu opremu i voze tehnički ispravne motocikle. Također, pozivam ostale sudionike u prometu da pripaze na motocikliste, neka budu oprezniji kada izlaze iz sporednih ulica i uvijek koriste pokazivače smjera - poruka je Božidara Vrselje, dopredsjednika MKVC-a, Podružnica 5 - istočna Hrvatska.
Spomenimo i to da su u sklopu te hvalevrijedne akcije od 15 do 16 sati svi motociklisti imali priliku za besplatan preventivni pregled svojih vozila.


Ivan Alilović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike