Regija
DOBILI TURISTIČKI CVIJET

U “Biseru Dunava” u godinu dana sto posto više noćenja
Objavljeno 5. travnja, 2019.
Među gostima brojni su oni iz Kine, Njemačke, SAD-a i Kanade, a uglavnom je riječ o biciklistima
VUKOVAR - Na petom nacionalnom forumu obiteljskog smještaja, u kategoriji "Najbolji smještaj u gradu", nagradu Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku, za prošlu godinu osvojio je obiteljski smještaj Biser Dunava iz Vukovara.Vlasnik Davor Buntić naveo je kako se tim poslom bave od 2014. godine, kada su u ponudi imali šest soba.

- Zbog velikog interesa gostiju ubrzo smo sagradili i opremili još tri sobe, a kvalitetu našega smještaja prepoznali su 2016. godine Ministarstvo turizma i Hrvatska gospodarska komora dodijelivši nam nagradu za inovativnost. Sada smo dobili vrijednu nagradu za najbolji obiteljski smještaj u Republici Hrvatskoj, što nam daje dodatni poticaj za rad - rekao je Buntić, dodajući kako su mu jednako važna i priznanja struke i odlični komentari gostiju. Naglasio je kako im posjetitelji dolaze iz svih dijelova svijeta, a brojni su oni iz Kine, Njemačke, SAD-a i Kanade, s tim da je uglavnom riječ o biciklistima prema čijim su željama i kreirali ponudu.

- Sezona traje od travnja pa do konca studenoga, a onda dođe do manjeg pada broja gostiju, što je za ovaj posao i normalno. Prošle smo godine imali 3400 noćenja, što je sto posto više nego u godini prije. Interes gostiju kontinuirano raste i dokazuje kako im imamo što ponuditi - naglasio je i najavio proširenje posla i novu investiciju iduće godine koja će rezultirati gradnjom još deset soba.

Na upit može li se živjeti od kontinentalnog turizma, odgovorio je potvrdno, ali i istaknuo kako ulaganja moraju biti kontinuirana, jer je konkurencija sve veća, broj privatnih smještaja u Vukovaru raste, pa se kvalitetom treba izboriti na zahtjevnom tržištu.

- Ključ uspjeha je uz naporan rad osluškivati želje gostiju i nastojati im osigurati ono što žele. Upravo smo stoga ponudu obogatili bazenom, jer su nas posjetitelji upozorili da bi i to željeli imati u okviru objekta i relaksirati se plivanjem tijekom boravka - rekao je Buntić.

Ovaj obiteljski smještaj jučer su posjetili čelnici Grada i Turističke zajednice Vukovara kako bi im osobno čestitali na dobivenoj nagradi, a gradonačelnik Ivan Penava rekao je kako se radi o uspješnoj mikropriči koja potvrđuje kako se upornim radom, dobrim idejama i ulaganjem goleme energije u Vukovaru mogu postići odlični rezultati u turizmu.

- Moramo osluškivati potrebe građana da bismo zajedničkim radom postigli maksimalan učinak - poručio je Penava.
Dragana Korpoš
Značenje obiteljskog smještaja u ponudi
Kapacitet nagrađenoga vukovarskoga objekta Biser Dunava obuhvaća devet opremljenih soba s kupaonicama i 14 ležaja, blagovaonicom, bazenom, besplatnim internetom, garažom za smještaj bicikala i pripadajućom radionicom za popravak bicikala, parkiralištem, voćnjakom uz rijeku Dunav te zelenim okruženjem ljetne terase.

Nagradu Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku, dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora - Zajednica obiteljskog smještaja u partnerstvu s Ministarstvom turizma i Hrvatskom turističkom zajednicom. Ocjenjivanje provode od 1997. godine, a od 2015. godine i za obiteljski smještaj kako bi osvijestili javnost o važnosti pružatelja usluga smještaja u domaćinstvu te istodobno nagradili najbolje u 11 kategorija.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike