TvObzor
PREMIJERA HVALJENOG SERIJALA “DOBRA BITKA”

Spin off popularne serije “Dobra žena”, koja oduševljava publiku i kritiku
Objavljeno 22. ožujka, 2019.
Glavne uloge u serijalu tumače Christine Baranski, Cush Jumbo, Rose Leslie, Delroy Lindo i Justin Bartha

Prošlo je godinu dana od događaja u Dobroj ženi i Diane Lockhart je svega dosta. Dok je na televiziji gledala Trumpovu inauguraciju, shvatila je da je krajnje vrijeme da se pokupi. Dala je polog za kuću u Provansi, dala otkaz u odvjetničkom uredu i namjerava u Francuskoj pisati memoare. Ali rijetko kad u životu sve ide glatko.

U trenutku kad Diane odluči napustiti pravo, njezino kumče Maia Rindell počinje karijeru kao suradnica u Dianeinu uredu. Ali Maijini roditelji Lenore i Henry Rindell izazovu iznenadani financijski skandal - deset puta veći nego Madoffov - koji cijeli Chicago baci na koljena. Svi se počnu zgražati nad Maijom, a Diane nakon blistave karijere ostane bez ičega. Zbog financijskog skandala koji su Rindelli skrivili, Diane izgubi sav novac, a u stari je ured više ne žele primiti. Nada joj se vrati tek nakon što joj njezin stari pravni rival Adrian Boseman velikodušno ponudi posao u Reddick, Boseman & Kolstadu, njegovu uredu gdje su zaposleni samo Afroamerikanci. Diane ga uspije nagovoriti da primi i Maiju, usprkos skepsi njegove partnerice Barbare Kolstad.

U Reddick, Boseman & Kolstadu Diane susreće poznata lica. Među njima su Marissa Gold, a tu je i bivša partnerica Alicije Florrick, Lucca Quinn, koju čekaju obračuni s Colinom Morrellom, novom zvijezdom u tužilaštvu. Iako počinju sa samog dna, Diane i Maia spremne su za borbu - perje će frcati.

Autori serijala su Michelle King, Robert King, Phil Alden Robinson, a glavne uloge tumače Christine Baranski (Diane Lockhart), Cush Jumbo (Lucca Quinn), Rose Leslie (Maia Rindell), Delroy Lindo (Adrian Boseman), Audra McDonald (Liz Lawrence-Reddick), Sarah Steele (Marissa Gold), Justin Bartha (Colin Morrello), Michael Boatman (Julius Cain), Nyambi Nyambi (Jay Dipersia).

Prva epizoda serije Dobra bitka na rasporedu je 26. ožujka na drugom programu HRT-a s početkom u 20.05.

Nikola Kučar
PRVA EPIZODA
Radnja počinje godinu dana nakon događaja u posljednjoj epizodi Dobre žene. U novoj seriji kolosalna financijska prijevara mladoj odvjetnici Maiji Rindell (Rose Leslie) uništi ugled, a njezinu mentoricu i kumu Diane Lockhart (Christine Baranski) ostavi bez cjelokupne ušteđevine. Prisiljene napustiti Lockhart & Lee, njih dvije se pridružuju Lucci Quinn (Cush Jumbo) u jednom od vodećih odvjetničkih ureda u Chicagu.
Najčitanije iz rubrike