Osijek
OBILAZAK OBNOVLJENE OŠ GRIGOR VITEZ

Uštede premašile sva očekivanja
Objavljeno 21. ožujka, 2019.
Grad je najsretniji, jer ako su uštede koje donese energetska obnova veće od 50 posto, čuva se javni novac, novac naših građana - kazao je zadovoljno gradonačelnik Ivan Vrkić prilikom obilaska nedavno energetski obnovljene OŠ Grigor Vitez, i to u pratnji saborskog zastupnika Stjepana Čuraja, ujedno izaslanika potpredsjednika Vlade RH Predraga Štromara te direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravka Ponoša.

- Što se tiče same potrošnje energenata, smanjila se više od predviđenog. Prije su nam računi za grijanje bili viši od 50.000 kuna, a ove godine nijedan račun nije premašio 18.000 kuna. Kada je riječ o potrošnji struje, odnosno uvedenoj LED rasvjeti, uštede su više od 70 posto - pohvalio se ravnatelj škole Hrvoje Brod.

- Planirane uštede su tu, novac je ostao u gradu i sigurno će se ponovo vratiti u osnovno školstvo i obrazovanje - kazao je Ponoš pohvalivši kvalitetne projekte Grada Osijeka, a energetskim obnovama potiče se i gospodarstvo - napomenuo je Čuraj.

- Ovo je dobar primjer sinergije rada škole, jedinice lokalne samouprave, Minstarstva i Fonda - istaknuo je Čuraj.

U okviru projekta Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja u sklopu Vladina OP-a Koherentnost i kohezija 2014. - 2020., do sada je završena energetska obnova ove i osječke OŠ Antuna Mihanovića, u što je uloženo oko 11 milijuna kuna. U tijeku je i energetska obnova šest škola i vrtića u vrijednosti od oko 30 milijuna kuna - OŠ Franje Krežme, OŠ Vijenac, OŠ Mladost te DV Vrtića Potočnica, DV Latica i DV Radost. J.Pejaković
Najčitanije iz rubrike