Regija
ZBOG NUŽNOSTI

11 novih vrtića niče u VPŽ-u
Objavljeno 12. ožujka, 2019.
ČAČINCI/ŠPIŠIĆ BUKOVICA


Malo je mjesta u Slavoniji koja se mogu pohvaliti kako su im škole i vrtići pretijesni da bi primili sve polaznike. Takav je slučaj u nekoliko općina u Virovitičko-podravskoj županiji. Jedna od takvih su i Čačinci, gdje je u posljednjih nekoliko godina postojeći vrtić u sklopu OŠ A. G. Matoša postao premalen da bi primio sve polaznike i stoga je općina Čačinci krenula u gradnju novog vrtića.


- Hvala Bogu da imamo potrebe za gradnjom novog dječjeg vrtića jer postojeći je doista pretijesan za svu djecu koju bi roditelji željeli upisati. Tako smo uz pomoć Županije i dopredsjednika Vlade RH i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića prošli kroz mjeru 7.4 za izgradnju dječjih vrtića. Iako smo to žarko željeli, još uvijek nismo krenuli u gradnju zbog Zakona o javnoj nabavi gdje smo već tri puta do sada poništavali natječaj zbog neadekvatne dokumentacije ponuđača, ali evo za nekoliko dana ponovno raspisujemo natječaj i nadam se da će ovaj put biti sve u redu i da ćemo konačno potpisati ugovor s izvođačem. Plan je početkom ljeta, odnosno krajem proljeća, početi gradnju toga vrtića koji će biti smješten u blizini športsko-rekreacijskog centra. Vrtić će biti sagrađen za tri dječje skupine, i time će se riješiti pitanje mjesta u vrtiću za sve uzraste koji ga mogu pohađati. Projekt je vrijedan 1.985.000 kuna – kaže načelnik općine Mirko Mališ. Uz Čačince, u Virovitičko-podravskoj županiji će se uskoro graditi čak 11 dječjih vrtića kroz 1. i 2. poziv Ministarstva poljoprivrede, a diljem Hrvatske kroz ovu mjeru niknut će 200 novih vrtića u ruralnim područjima. Na prigodnoj svečanosti u petak, 15. ožujka, počet će gradnja prvog novog dječjeg vrtića, i to u Špišić Bukovici. Vrtić u toj općini gradit će se sredstvima Ministarstva poljoprivrede i sredstvima Općine Špišić Bukovica.
Projektnu prijavu je u suradnji s prijaviteljem izradila VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. V.Grgurić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike