Kultura
UZ AUDIOVIZUALNU INSTALACIJU "KLIZANJE U NEPOZNATO"

Poziv za dizajnera vizualnog identiteta hrvatskog nastupa na Praškom kvadrijenalu 2019.
Objavljeno 10. ožujka, 2019.
ZAGREB



Na Praškom kvadrijenalu 2019., najvećoj svjetskoj manifestaciji posvećenoj scenografiji i scenskom prostoru, Hrvatska će se predstaviti izložbenom koncepcijom "Klizanje u nepoznato" u organizaciji Ministarstva kulture RH i produkciji Hrvatskog dizajnerskog društva. Ovim putem pozivaju sve zainteresirane dizajnere (pojedince ili timove) na dostavu prijava za dizajn vizualnog identiteta projekta, koji uključuje i ostale vizualne materijale (katalog, vizuali u postavu, vizuali za digitalne medije).


Izložba, odnosno audiovizualna instalacija "Klizanje u nepoznato" predstavlja multimedijski rad Ivana Marušića Klifa specifično vezan za kontekst teatra, performansa i instalacija u javnom prostoru tijekom posljednjih nekoliko godina, a uključuje njegove suradnje s autorima kao što su Damir Bartol Indoš i Tanja Vrvilo, Branko Brezovec, Zlatko Burić Kićo i Ana Hušman. Kustosi izložbe su Marko Golub i Maša Milovac. Izložba će biti postavljena u sklopu ovogodišnjeg Praškog kvadrijenala scenografije i scenskog prostora, koji će se održati od 6. do 16. lipnja 2019.


U općim uvjetima kaže se da je grafički dizajner odgovoran za: dizajn vizualnog identiteta hrvatskog nastupa na PQ2019, dizajn i prijelom kataloga hrvatskog nastupa na PQ2019, dizajn i pripremu grafika za postav izložbe, dizajn grafike za video u postavu izložbe, dizajn za digitalne medije (banner za Facebook, vizual za web). Grafički dizajner/i priključuje se produkcijskom timu na projektu koji čine kustosi, umjetnici te stručni suradnici. Stoga se očekuje i motiviranost za rad u timu.


Sva prava i uvjeti suradnje dizajnera i HDD-a, kao i iznos naknade za rad dizajnera na projektu bit će definirani ugovorom između dizajnera i HDD-a.


Od prijavitelja se ne očekuje da prilažu gotova rješenja vizualnog identiteta već trebaju prezentirati profesionalni referentni portfolio kojim će dokazati svoj pristup oblikovanju, kreativni i istraživački aspekt kojim konkuriraju među ostalim prijaviteljima, te životopis koji služi pregledu referentnog iskustva u radu. Zainteresirani dizajneri trebaju dostaviti životopis i portfolio radova. U slučaju da se na poziv javlja više dizajnera koji rade zajedno, može se dostaviti zajednički portfolio ili portfolio za svakog člana tima te životopis svakog člana tima. Prijave zajedno s potrebnom dokumentacijom dostavljaju se isključivo preko emaila u digitalnom obliku, u formatima pdf i/ili docx, na adresu natjecaji@dizajn.hr najkasnije do 13. ožujka do 17 sati. Sve tražene materijale potrebno je poslati u prilogu e-mail poruke, a ako to nije moguće zbog veličine dokumenta, treba ih poslati nekim od servisa za slanje velikih dokumenata (WeTransfer i slično).
Za evaluaciju prijave nadležan je uži projektni tim: Ivan Marušić Klif, Marko Golub i Maša Milovac. Preduvjet za sudjelovanje u odabiru je potpuna prijava. Kriterij za odabir dizajnera je kvaliteta i referentnost portfolija u odnosu prema projektu te procjena iskustva dizajnera u odnosu prema očekivanom angažmanu na projektu. D. Kovačević
Izložba će biti postavljena u sklopu Praškog kvadrijenala od 6. do 16. lipnja 2019.
Možda ste propustili...

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

PROMOCIJA KNJIGE JULIJANE ADAMOVIĆ “OČE, AKO JESI” U KLUBU KNJIŽARE NOVA

Veličanstven roman o ženama i muškarcima

FOOZOS OBILJEŽIO 150. OBLJETNICU ROĐENJA IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Predstava “Blagoslov” u čast našoj velikoj književnici

Najčitanije iz rubrike