Osijek
MJERE ENERGETSKE UČINKOVITOSTI OPĆINE VLADISLAVCI

I ove godine 15.000 kn za kuću
Objavljeno 21. veljače, 2019.
S ciljem poticanja uređenja naselja i demografske obnove, objavljen je, navodi načelnik Općine Vladislavci Marjan Tomas, javni poziv za sufinanciranje četiri mjere iz Programa poticanja uređenja naselja i demografske obnove u Vladislavcima, Dopsinu i Hrastinu za razdoblje od 2017. do 2022. godine, a za proračunsku 2019. godinu.

Riječ je, nabraja općinski načelnik Tomas, o četiri mjere, pa je tako Mjera 1 namijenjena za energetsku učinkovitost i energetsku obnovu obiteljskih kuća (sufinanciranje u iznosu pet posto priznatih troškova Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a maksimalno do 5000 kuna). Mjerom 2 sufinacira se uklanjanje starih objekata s iznosom do 800 kuna, a općinska Mjera 3 među najizdašnijima je i namijenjena je kako sadašnjim mještanima tako i onima koji se žele doseliti na područje općine Vladislavci. Može se koristiti za gradnju novih stambenih objekata i kupnju stambenih objekata u naseljima općine Vladislavci i to u iznosu do 15.000 kuna po objektu. Mjera 4 namijenjena je, pojašnjava vladislavački načelnik, za uređenje pročelja i sufinancira se u iznosu do 500 kuna.

U vladislavačkoj općinskoj upravi navode kako se građani o svim mjerama mogu detaljnije informirati i preuzeti prijavne obrasce koji su i dostupni na www.opcina-vladislavci.hr te u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Vladislavci. D.Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike