Regija
USKORO KAPITALNI RADOVI U MARIJANCIMA

Obnova i dogradnja vatrogasnog doma od 3,3 milijuna kuna
Objavljeno 16. veljače, 2019.
MARIJANCI - Nakon što je početkom siječnja potpisan ugovor o izvođenju radova, ovih se dana očekuje i početak rekonstrukcije i dogradnje, a nakon završetka radaova i opremanje zgrade Dobrovoljnog vatrogasnog društva Marijanci. Za radove je zadužena tvrtka Kala iz Cernika, a završetak ove kapitalne investicije predviđen je za kraj godine. Cjelokupna investicija vrijedna je 3.276.746 kuna.

- DVD Marijanci projekt je nominirao za financiranje preko fondova EU na natječaj iz Programa ruralnog razvoja te je odobrena potpora od 2.808.026 kuna. Ostatak sredstava, oko 500.000 kuna, Općina je osigurala u svom proračunu - objasnio je Darko Dorkić, načelnik Općine Marijanci.

Projektom će se obnoviti i rekonstruirati postojeća zgrada Vatrogasnog doma te dograditi spremište za vatrogasna vozila, sanitarni čvor, polivalantna dvorana te dodatne prostorije za potrebe DVD-a. Zahvaljujući donaciji iz Francuske, DVD Marijanci ima navalno, kombi i terensko vozilo.

Naselje Marijanci u kojem je sjedište istoimene općine, ali i stožernog vatrgasnog društva, dobit će tako moderan i višefunkcionalan objekt, koji će zasigurno ojačati razvoj vatrogastva na marijanačkom području, ali će koristiti i za društvene potrebe lokalne zajednice. DVD Marijanci prošle je godine proslavio 90. godina postojanja. Okuplja 129 članova, a okosnicu zaštite od požara čine 22 operativna člana.
S. Fridl
Možda ste propustili...

ZAVRŠENA AKCIJA UDVDR-A SLATINA

Pedijatrijskoj ordinaciji uručen CRP analizator

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

Najčitanije iz rubrike