Osijek
METODE ZA EMANCIPACIJU MLADIH

Otvorene prijave za radionicu ‘’Kazalište potlačenih’’
Objavljeno 8. veljače, 2019.
Zaklada Slagalica u suradnji sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule i Istarskim narodnim kazalištem Pula (INK) organizira radionicu o primjeni ‘‘Kazališta potlačenih‘‘ u radu s mladima, namijenjenu osobama s područja Osječko-baranjske županije od 18 do 29 godina koje rade s mladima. Broj sudionika s područja OBŽ-a ograničen je na deset, a planirani termin održavanja radionice je od 25. do 30. ožujka u Puli. Troškovi prijevoza, smještaja i hrane tijekom treninga su osigurani.

- Riječ je o programu neformalnog obrazovanja temeljenom na primjeni kazališnih metoda čije forme, metode i proces na različite načine pridonose emancipaciji i osnaženju mladih odraslih osoba i olakšavaju proces njihove tranzicije u odraslost. Radionica će trajati pet dana uvodnog treninga, nakon čega će svi polaznici kroz mentoriranje provesti jednu manju radionicu sa skupinom mladih s kojom rade - stoji u objavi Zaklade Slagalica.

Radionicu će voditi Aleksandar Bančić, dramski pedagog i glumac - član dramskog studija INK-a, koji od 2005. godine vodi Međunarodni kazališni festival mladih koji od 2008. sadrži ‘‘Pulski Forum - festival Kazališta potlačenih‘‘. Član je Hrvatskog centra za dramski odgoj koji mu je na osnovi stečenog iskustva i završenih radionica dodijelio stručno zvanje dramskog pedagoga - mentora. Sudjelovao je na mnogim kazališnim susretima u zemlji i inozemstvu i vodio je razne radionice i projekte u Hrvatskoj, Srbiji i Portugalu za organizacije poput UNICEF-a, Amnesty International, Sigurne kuće Istra, Projekta građanske demokratske inicijative i dr., a član je i međunarodne kazališne družine s kojom stvara predstavu forum-kazališta ‘‘Hotel EUropa‘‘. Režiser i asistent na brojnim predstavama, objavio je članke o kazalištu u biltenima AI Hrvatska i Hrvatskog centra za dramski odgoj te u dvije knjige.

Radionica se održava u sklopu projekta S.O.S. (socijaliziraj - osvijesti - samozaposli) koji Zaklada Slagalica provodi u partnerstvu s Gradom Pula-Pola, udrugom Alumni FET Pula i Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule. D. Miklić
SREDSTVA IZ EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA
Važno je napomenuti da se radionica o primjeni “Kazališta potlačenih” financira sredstvima Europske unije iz programa Europski socijalni fond.

Prijave su otvorene do nedjelje, 10. ožujka, 2019. godine, odnosno do popunjenosti liste sudionika, a potrebno je popuniti obrazac u prilogu na internetskoj stranici Zaklade Slagalica i poslati ga na e-mail: info@zaklada-slagalica.hr. Za više informacija posjetite internetsku stranicu Zaklade Slagalica, javite se na navedeni e-mail ili na telefon: 031/213-255.
Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

Najčitanije iz rubrike