Osijek
SAVJET MLADIH IZ PET SLAVONSKIH ŽUPANIJA

Popisali Sporazum o prijateljstvu i suradnji
Objavljeno 20. siječnja, 2019.
U Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije održan je sastanak predsjednika Savjeta mladih Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i predstavnika Vukovarsko-srijemske županije koji su u sklopu ovoga okupljanja potpisali Sporazum o prijateljstvu i suradnji.

Suradnja je nastala u svrhu umrežavanja mladih na području pet slavonskih županija, a sve u cilju jačanja mladih te promicanja Savjeta mladih kao savjetodavnog tijela regionalne samouprave da bi mogli u budućnosti zajednički djelovati i mlade poticati da se uključe aktivno u društvo, odnosno rješavanje društvenih problema u svojim sredinama.

"Svjesni činjenice kako Slavoniju svakodnevno napušta veliki broj mladih, i sve češćih objava o ovom gorućem problemu, ovim Sporazumom o suradnji i prijateljstvu želimo na prvo mjesto staviti projekte i dobre prakse koje dolaze iz Slavonije te se zajedničkim snagama potruditi da Slavonija raste i razvija se", poručuju potpisnici Sporazuma.

Uz potpisivanje sporazuma ovom su prilikom predsjednici Savjeta mladih predstavili rad svojih savjeta te iznijeli primjere dobre prakse iz svojih područja, kao i probleme s kojima se susreću u svojim sredinama. Također, zajedničkim idejama i prijedlozima, dogovorene su i brojne zajedničke aktivnosti koje će se provoditi u budućem zajedničkom radu.

Na sastanku je bio i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, iskazavši ovim činom potporu mladima slavonskih županija u budućem radu, a sastanku su nazočili i zamjenici župana, predstavnici upravnih odjela Brodsko-posavske županije, predstavnik župana Vukovarsko-srijemske županije te članovi općinskih i gradskih savjeta mladih s područja Brodsko-posavske županije.I.Solar
Možda ste propustili...

MEĐUNARODNI SIMPOZIJ GLAZBENIH PEDAGOGA

Glazba u školama - stanje i perspektive

USKRSNI TURNIR AKTIVNIH UMIROVLJENIKA OSIJEK

Borba za titulu najboljih belotaša

ČEPINSKI SLIKAR PREDSTAVIO SE OSJEČKOJ PUBLICI

Špiro izložio dušu u Strossmayeru

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JE LI GRAD “PREGLASAN”?

Tramvajski promet i obilaznica
najveći izvori buke u Osijeku

2

BICIKLISTIČKA INFRASTRUKTURA: KILOMETRI NOVIH STAZA I OBNOVA POSTOJEĆIH

Biciklistička staza na Biljskoj
cesti dobit će zaštitnu
ogradu i javnu rasvjetu

3

DRASTIČNE RAZLIKE CIJENE SANITETSKOG PRIJEVOZA

Vukovarska Hitna naplatila 480, osječka tražila 880 kn

oglas