Dome slatki dome
DIZAJN

Jednostavne i čiste kuhinjske linije
Objavljeno 17. siječnja, 2019.
Kada jednostavne linije začinimo modenim bojama i materijalima, uspjeh je zagarantiran

Već duži niz godina kuhinja je sastavni dio dnevnog trakta, pa njezin izgled uvelike utječe na ukupan izgled tog prostora.


Retrostil dominira u dnevnom boravku, ali je kuhinja još uvijek prostor koji svojim stilom balansira između najnovijih trendova boravka i minimalizma koji je na zalasku. Upravo to omogućuje da kuhinja poveže eleganciju minimalizma s finim retrodetaljima. Kada jednostavne linije začinimo modenim materijalima i bojama te u sve uvedemo elemente prirode, uspjeh je zagarantiran!


Osim zadovoljavanja funkcionalnosti, uz jednostavne, čiste linije, važno je poigrati se materijalima.
Popularan bakar

Drvo, iveral ili mdf u kombinaciji s metalom, staklom, kamenom ili kompozitnim materijalima koji imitiraju beton i cement trendovske su kombinacije. Od metala je osobito popularan bakar. Možete ga primijeniti u detaljima poput ručkica ili cijelih fronti, ali dovoljno je i ubaciti pokoji bakreni dekorativni predmet.


Toplobijele fronte kuhinje kombinirajte s tamnim nijansama strukture drva kako biste dobili jasne kontraste, a zidove obojite dekorativnim bojama što će dodatno naglasiti prostor.


Imitacije betona i cementa također se odlično kombiniraju s drvom, uspješno spajajući topli i hladni vizualni ugođaj.


Ako imate prostora za smještaj otoka ili šanka, odlučite se za jednostavan, ali atraktivan izgled. To može biti prostor za druženje, ali i kuhanje i pranje.
Zeleno

Kuhinjske uređaje grupirajte u skladnu cjelinu s ostatkom kuhinje.


Uvođenje elemenata prirode u kuhinju je neizostavno. Dekorativna polica ispunjena zelenilom dat će snažan pečat svakoj kuhinji, ali je u većini slučajeva teško izvedivo zbog manjka prostora.


Postavite lončanicu ili vazu s cvijećem na radnu plohu ili iskoristite obližnje police za smještaj zelenila. Blizina staklene stijene ili prozora s pogledom na zelenilo svakako je prednost. Za ispunjenje ovog uvjeta dovoljno je postaviti i zdjelu s voćem ili povrćem ili uvesti dekorativne predmete u zelenoj boji.


Uključite maštu kako bi vaša kuhinja postigla vizualno bogatstvo koristeći jednostavne elemente!
Izabela Galović Ninić, dipl. ing.arh.
Možda ste propustili...

DA ORHIDEJE DUGO I LIJEPO CVATU

I biljke vole piti zeleni čaj

DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima

DIZAJN: KOMFOR UZ MALE ZAHVATE

Pripremite se za ugodno opuštanje

Najčitanije iz rubrike