Osijek
U LASLOVU BUBNJAR IZ ZABRANJENOG PUŠENJA

Roker podučava učiteljice bubnjanju
Objavljeno 12. siječnja, 2019.
Roker iz Zabranjenog pušenja stigao je u Laslovo kako bi laslovačke učiteljice podučavao bubnjarskim tehnikama. Boravak glazbenika Branka Trajkova u toj školi dio je, kaže ravnateljica OŠ Laslovo Silvija Bocka, projekta "Festival multikulturalnosti - razvojem interkulutralnih kompetencija do umijeća komuniciranja".

- U svrhu razvoja i provedbe izvannastavnih aktivnosti unutar školskog kurikuluma usmjerenih na razvoj interkulturalne pismenosti, u sklopu projekta "Festival multikulturalnosti", OŠ Laslovo opremljena je različitim glazbenim instrumentima (bisernica, brač, bugarija, berde, harmonika, klavijature, violina, ksilofoni, djembe). Ovaj se projekt financira u stopostotnom iznosu sredstvima Europskog socijalnog fonda. U okviru neposrednog rada s učenicima provode se glazbene radionice kako bi učenici upoznali razne glazbene izričaje različitih kultura kroz više vrsta glazbenih tehnika. Da bi to omogućili djeci i prenijeli znanje na njih, prvo mi moramo svladati tehnike sviranja - kaže Bocka. Tako je za sve djelatnike organizirana bubnjarska radionica koju je vodio Branko Trajkov. Cilj je radionice bio upoznati različite udaraljke te na spontan i prirodan način djelatnicima pružiti uvid u ritam, glazbenu kreaciju i osobni zvučni doživljaj.

Bocka dodaje kako su djelatnici upoznati s različitim instrumentima i tehnikama, a planirane su djembe edukacije i radionice s učenicima te predstavljanje glazbenih instrumenata na Festivalu multikulturalnosti koji će se održati u lipnju u Laslovu.
D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike