Regija
BELIŠĆE SE SVE VIŠE OKREĆE OBNOVLJIVIM IZVORIMA

Središte grada odnedavno krasi solarno stablo
Objavljeno 11. siječnja, 2019.
BELIŠĆE

Sve više okrenuti obnovljivim izvorima, građani Belišća ovih su dana dobili novu atrakciju u samom centru grada – solarno stablo Public solar tree, koje je postavljeno u sklopu projekta R-SOL-E – RENEWABLE SOLAR ENERGY, programa INTERREG IPA Prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014. - 2020.

- Solarno stablo opremljeno je fotonaponskim panelima koji Sunčevu svjetlost pretvaraju u električnu energiju koju će građani i turisti biti u mogućnosti koristiti za punjenje najmanje četiri uređaja kao što su laptopi, mobiteli, tableti, ali će ovo inovativno stablo služiti i kao punionica električnih bicikala. Ova zanimljiva inovacija omogućit će i besplatan pristup internetu, ali će služiti i kao atraktivna javna rasvjeta s obzirom na to da je na njemu postavljeno nekoliko LED rasvjetnih tijela koja po mraku svijetle u različitim bojama. Vrijednost postavljenog solarnog stabla iznosi 14.500 eura - priopćio je Mario Marolin, direktor Lokalne razvojne agencije Grada Belišća.

Podsjećamo, ukupna vrijednost projekta R-SOL-E iznosi 1.024.101,98 eura. Nositelj projekta je Grad Belišće, a partneri su Grad Novi Sad i Općina Gorjani. Najveći dio investicije na području grada odnosio se na postavljanje pet solarnih elektrana ukupne snage 115 kWp. L.A.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike