Osijek
UNATOČ NAJAVAMA RADOVI NISU GOTOVI

Dio Banove ulice i u novoj godini bez nogostupa
Objavljeno 10. siječnja, 2019.

Iako se u posljednjem tromjesečju 2018. godine puno govorilo o velikom gradilištu u Banovoj ulici, koje su pratile mnoge poteškoće, izvođač je radova u više navrata isticao kako ondje nema ozbiljnijih problema te da će ulica biti funkcionalna u punom profilu do kraja 2018. godine. Unatoč tome tomošnji su stanari u 2019. godinu ušli bez nogostupa na potezu od Ulice Dinka Šimunovića do Gupčeve, odnosno na posljednjoj dionici izvođenja radova.

Tvrde, sve je na kraju, nažalost, ispalo kako su i predviđali. "Nisu završili na vrijeme, na to smo stalno upozoravali. I to unatoč činjenici da se, posebice u prosincu, nekoliko dana radilo i po mrklom mraku. Zahvalni smo na tome da je bar cesta završena, pa možemo automobilima do kuća. No, ovo je ulica s puno samačkih, umirovljeničkih kućanstava. Ne možemo kroz zimu bez nogostupa!" poručuju stanovnici Banove.

Projekt je rekonstrukcije i izgradnje vodovoda i kanalizacije u Banovoj vrijedan sedamnaest milijuna kuna i u realizaciji je zahvaljujući partnerstvu Grada Osijeka, Hrvatskih voda i Vodovod-Osijeka. Iz Grada Osijeka poručuju kako će nogostup svakako biti završen, no kada - ne žele ili ne mogu precizno reći.

"Nogostup i kolne prilaze u Banovoj na preostaloj dionici - od Šimunovićeve do Gupčeve - sanira sukladno ugovornim obvezama Vodovod Osijek, a radovi će se završiti ovisno o vremenskim uvjetima", kratko poručuju iz Grada. Iz Uprave Vodovoda situaciju komentiraju u istome smjeru.

"U Banovoj ulici preostalo je obaviti sanaciju nogostupa i kolnih prilaza, obostrano, na dijelu od Ulice Dinka Šimunovića do Ulice Matije Gupca. Radovi će se nastaviti čim vremenski uvjeti postanu povoljni, a za njihov potpuni završetak potrebno je oko 30 radnih dana", kažu iz Vodvoda. Podsjetimo, realizacija projekta rekonstrukcije i izgradnje vodovoda i kanalizacije u Banovoj ulici započela je još u travnju 2017. godine iskopinom na raskrižju s Kišpatićevom ulicom. Od tada stanari ove ulice u etapama žive na velikom gradilištu s obzirom na to da se ova se mirna i tiha ulica transformirala u veliki koridor preko kojega svakodnevno prolaze građevinski strojevi i radnici. Zbog velikih iskopa teško se prilazi kućama, a svakodnevna prašina i buka uvelike su sveli kvalitetu života na minimum. Završetkom će projekta ovdašnjih 157 kućanstava dobiti nove priključke i riješiti se problema koji su ih mučili u suživotu sa starim podzemnim cijevima i kanalizacijom dijelom zidanom opekom. Osim nove podzemne infrastrukture i priključaka, u konačnici će na ovoj lokaciji biti riješen i problem najniže gradske točke koja je ugrožena u vrijeme poplavnih situacija. I. Solar
Najčitanije iz rubrike