Regija
ALEN BRAUN ODLUČIO OSTATI U HRVATSKOJ

"Volim biti u Hrvatskoj, tu je moj dom, i zadnja mi je opcija nekamo otići"
Objavljeno 18. prosinca, 2018.
NAŠICE - Mladi Našičanin Alen Braun s 11 godina iskustva u grafičkom dizajnu i radu u tiskari odlučio je znanje i novac uložiti u otvaranje vlastitog obrta. Zanimljivo je to što taj obrtnik nema završenu prateću školu za posao kojim se bavi, nego srednju elektromehaničku. U struci nije radio ni jedan dan, no upravo je na temelju iskustva povukao sredstva Zavoda za zapošljavanje, iz njegova programa samozapošljavanja. Obrt je otvorio u rujnu i nakon samo četiri mjeseca zadovoljan je poslovnom situacijom.

- Volim biti u Hrvatskoj, tu je moj dom, i zadnja mi je opcija nekamo otići. Otvorio sam obrt jer vidim pomak naprijed i iskreno mislim da se ovdje može lijepo raditi i živjeti - ističe Alen, vlasnik Sportsa, obrta za grafičke usluge i trgovinu. Iz iskustva naplate svojih usluga vidi pomak nabolje, jer svi klijenti podmiruju troškove odmah, čak i prije vremena. Prije ulaska u posao znao je koje su mogućnosti i što se sve može postići predanim radom.

- Vjerovao sam u sebe, jer znam kako radim, pa nije bilo straha. Iako su ulaganja ogromna, vjerujem da ću ih uspjeti vratiti. Ne mogu prognozirati kada će to biti, no razmišljam i o povlačenju sredstava iz Europske unije za povrat uloženog - napominje Alen, koji u sljedećoj godini najavljuje nova zapošljavanja te otvaranje web-trgovine. Kao poticaj od Grada Našica dobio je 5000 kuna za otvaranje obrta iz mjera za sufinanciranje zapošljavanja i samozapošljavanja.

- Grad Našice potiče svoje poduzetnike nizom mjera posljednjih nekoliko godina, što će činiti i u sljedećem razdoblju, odnosno sljedećoj proračunskoj godini. U ovoj, izlazećoj godini to je bilo šest mjera, od kojih je najzastupljenija po interesu bila ona za poticanje samozapošljavanja poduzetnika i novog zapošljavanja radnika na području grada - ističe pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i programe Europske unije Grada Našica Tomislava Kuricek. Mladi poduzetnik uvjeren je da u Slavoniji ima posla, ali ljudi jednostavno žele više pa biraju druge opcije. Prema Alenovim riječima, otvoriti obrt nije teško, izuzev šetnje s papirima od šaltera do šaltera, ali važno je da je poticaj bio na vrijeme.

Trenutno Alen najviše radi na odnosu s korisnicima, jer sad je, kaže, najvažnije steći povjerenje, pa se poslovi ne odbijaju, a obavljaju se i prije zadanog roka. I.Ćosić

Ivona Ćosić
Otvorio sam obrt jer vidim pomak naprijed, iskreno mislim da se ovdje može lijepo raditi i živjeti
Možda ste propustili...

UGODAN POSJET STUDENCU U LADIMIREVCIMA

Kada skoknu do svoje trgovine, ni kuću ne zaključavaju!

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

AUSTRALSKA DOBRA PRAKSA

Edukacija: Briga o starijim osobama

Najčitanije iz rubrike