Regija
ZA PODJEDNAK RAZVOJ SVIH DIJELOVA GRADA

Svakom vinkovačkom mjesnom odboru suvremeno igralište i trg
Objavljeno 17. prosinca, 2018.
VINKOVCI - Gradske vlasti obećale su da će do kraja 2019. svaki od 12 mjesnih odbora u Vinkovcima dobiti suvremeno uređeno dječje igralište i osmišljeni prostor kao mali trg gdje će se okupljati građani.Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić izjavio je kako je na području grada trenutno aktivno 20 većih i manjih gradilišta, a dva od tih 20 su u mjesnim odborima Stjepan Radić i Centar, gdje su u tijeku radovi na obnovi dječjih igrališta. Uz ova dva, uskoro će biti obnovljena još tri igrališta, za što je iz gradskog proračuna osigurano nešto manje od 800 000 kuna.

- Bit će to dječja igrališta s antistres podlogom te opremom i uređenjem prema svim suvremenim standardima. Dakle, nastavljamo dalje na tragu onoga što smo zamislili kada je riječ o dječjim igralištima, a gdje nam je želja da svaki mjesni odbor dobije jedno novo moderno igralište. Prvi radovi krenuli su u Radićevom bloku i u Centru, a slijede mjesni odbori Zagrebački blok, Vinkovačko Novo Selo i Mala Bosna. Sva će igrališta biti uređena u istom tonu kako bi i centar grada i rubni dijelovi imali istu kvalitetu za svoju djecu. Želja nam je u svakom mjesnom odboru kreirati jedan središnji otvoreni prostor čije bi "srce" bilo dječje igralište oko kojega bi se onda gradila priča i za odrasle sa zelenilom, klupama i slično. Pripadnost mjesnom odboru jako je važna, jednako kao i pripadnost gradu, a mi želimo da svi naši mjesni odbori imaju podjednaku kvalitetu života. Pozornost je možda najviše na središtu grada, ali svaki mjesni odbor morao bi imati bar približno jednaku kvalitetu usluge od Grada. Zato smo i s dječjim igralištima krenuli na više mjesta istodobno kako bismo obuhvatili što širi prostor, a nagodinu idemo i s ostalima. Tako da bi svaki mjesni odbor u sljedećoj godini trebao imati jedno novo, lijepo dječje igralište, jedan prostor za građane za druženje - pojasnio je gradonačelnik.

U Radićevu bloku na križanju Ulice Julija Klovića i Kneza Domagoja, na mjestu postojećeg dječjeg igrališta, uređuje se i obnavlja mjesto igre za djecu i okupljanja i druženja za odrasle. Predviđena je obnova pješačke staze te izrada manje opločene površine s cvjetnjakom i klupama, što zajedno čini oko 150 četvornih metara uređene površine.

U Mjesnom odboru Centar nedaleko od nebodera temeljito je obnovljeno i opremljeno dječje igralište kojemu gravitiraju djeca iz okolnih zgrada, ali i susjednog mjesnog odbora Kolodvor jer je ovo igralište prilagođeno djeci s teškoćama u razvoju. Ovo je igralište uređeno kroz program "Zajedno u igri" i vrijedno je gotovo 615 000 kuna, od čega je 300 tisuća sufinanciralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a, a ostatak Grad Vinkovci. M.Flego
SUSRET S GRAĐANIMA
Na inicijativu gradonačelnika u svim mjesnim odborima organizirani su susreti članova Vijeća i građana s predstavnicima gradske uprave kako bi se definirale potrebe pojedinih dijelova grada, a s ciljem ujednačenog razvoja. Na tim susretima kao prioritetno su istaknuta uređena dječja igrališta i uređenje ugodnog otvorenog prostora za starije građane - malog trga.
Možda ste propustili...

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

Najčitanije iz rubrike