Regija
NEPOVRATNA POMOĆ

EU novac za nove vrtiće u Požeštini
Objavljeno 17. prosinca, 2018.
Grad Pleternica uspio je osigurati financijska sredstva za stopostotno financiranje dogradnje dječjeg vrtića. Proširenje je nužno jer je zbog nedostatka prostora određeni broj djece "na čekanju". Grad je prošao administrativnu provjeru u Agenciji za plaćanje pa može očekivati isplatu 7,5 milijuna kuna. Projekt je vrijedan nešto više od devet milijuna kuna, a ovih će dana biti kompletirana sva potrebna dokumentacija kako bi dogradnja mogla početi. Razliku sredstava Grad je već osigurao kroz jedan drugi natječaj, koji je raspisalo Ministarstvo za demografiju, preko kojeg je osigurano 1,5 milijuna kuna.

- Svaki dan očekujemo izdavanje građevinske dozvole za dogradnju. Proveli smo postupak javne nabave za izvođača radova, koji je i izabran – kazala je gradonačelnica Antonija Jozić, dodajući kako to neće biti jedino novo gradilište na području Pleternice s početkom 2019. godine.

I Općina Kaptol prošla je administrativnu provjeru u Agenciji za plaćanje i dobila odluku o prihvatljivosti pa bi za gradnju dječjeg vrtića trebala dobiti 6,33 milijuna kuna. Podsjetimo, Općina je tijekom 2016. i 2017. godine uložila gotovo 120 tisuća kuna vlastitih sredstava te izradila projektnu dokumentaciju za gradnju vrtića u Kaptolu, na lokaciji neposredno iza zgrade Općine, s ulazom iz Češke ulice. Vrtić je predviđen za dvije odgojne skupine. Polovinom siječnja 2017. godine ishodovana je građevinska dozvola. AGM Kruna
Kutjevo iščekuje 7,5 milijuna kuna
U iščekivanju je odluke o odobrenju 7,5 nepovratnih milijuna kuna za gradnju vrtića i grad Kutjevo jer sadašnji vrtić radi u iznajmljenom prostoru Kutjeva d.d. i već nekoliko godina pokazuje se kao nedostatan. Sva je dokumentacija poslana, a dostavljena je i dopuna dokumentacije. Prema riječima gradonačelnika Josipa Budimira, ne bi trebalo biti nikakvih problema što se tiče odobrenja. Dječji vrtić bit će na lokaciji u neposrednoj blizini Sportsko-rekreacijskog centra Kutjevo i s južne strane kutjevačkog groblja. Moći će primiti do 84 djece.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike