Regija
MALIŠANI UŽIVAJU U NOVIM PROSTORIMA

Grad nastavio ulaganja u obnovu Dječjeg vrtića Zvončić Našice
Objavljeno 11. prosinca, 2018.
NAŠICE

Nastavlja se obnova vrtića na koju se nadovezuje uređenje interijera i okolice, a završetak radova očekuje se u sljedeća tri mjeseca. Grad Našice za ovaj veliki projekt povukao je sredstva iz Fonda za energetsku učinkovitost te uz ulaganja vlastitih sredstava i Ministarstva za demografiju nastavio projekt kroz unutrašnje uređenje vrtića. Ukupna vrijednost prve faze projekta je 3.600.000 kuna, a sveukupna obnova dosegnut će iznos od 4.300.000 kuna. Grad Našice zalaže se za natalitetnu politiku i u ovaj je projekt uložio pola milijuna kuna vlastitih sredstava.

- Vrtić je jedna od najznačajnija ustanova i na natalitetnom programu ne treba štedjeti, nego upravo na djeci pokazati svoju osjetljivost. U projektiranju su, također, jaslice u Urbariji i gradnja vrtića u Jelisavcu. U iduća tri mjeseca očekuje se završetak kompletne unutarnje i vanjske obnove, a u sklopu trenutačne unutarnje obnove uredit će se četiri sanitarna čvora, podovi, okoliš te će se ugraditi nova stolarija, ali i neki dijelovi koji se nisu mogli uključiti u prvi dio energetske obnove, kao što je uređenje kuhinje u vrtiću - izjavio je gradonačelnik Josip Miletić.

Energetska obnova vrtića najviše radosti donosi upravo djeci i njihovim roditeljima, ističe ravnateljica Dječjeg vrtića Zvončić Snježana Kanđera te dodaje kako će ove promjene pozitivno utjecati na rad i djelovanje njihovih korisnika, djece iz Grada Našica, ali i okolice.

- Energetskom obnovom, koja je krenula u travnju ove godine, napravljeni su veliki zahvati koji nas sve raduju, s obzirom na to kako je riječ o kompletnoj infrastrukturi i uređenju okoliša, čime se postižu novi i viši standardi te bolji uvjeti za život i rad naše djece i naših djelatnika. Od samih početaka ovog projekata imamo veliku podršku Grada Našica kao i roditelja, i u razgovorima s njima izražavaju veliko oduševljenje, jer se radi o velikim poslovima, no strpljivi su. Zajedno se radujemo rezultatima, i ovim putem ja im zahvaljujem - izjavila je ravnateljica.
Vrtić Zvončić ove je godine proslavio 65. godišnjicu, a ovo im je najbolji poklon u povodu obljetnice. I.Ćosić
Energetska obnova vrtića najviše radosti donosi upravo djeci i njihovim roditeljima, ističe ravnateljica
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike