Osijek
NAGRADE VOLONTERIMA

Dobitnici nagrada uspjeli su “Učiniti nevidljivo vidljivim”
Objavljeno 7. prosinca, 2018.
Cilj je Volonterskog centra osvijestiti mlade o važnosti volontiranja i pomaganja u zajednici

Obilježavanje Međunarodnog dana volontera protekle srijede bio je savršen povod za dodjelu godišnjih volonterskih nagrada na svečanost u osječkom Arheološkom muzeju, gdje je Volonterski centar Osijek trinaestu godinu zaredom odao počast najangažiranijim pojedincima i organizacijama.

- Zadovoljstvo nam je i ove godine dodijeliti priznanja i deset volonterskih nagrada u četiri kategorije. Želimo podsjetiti da je UN i ove godine objavio izvješće o stanju volonterstva u kojemu upućuju da su zajednice koje ulažu u volonterstvo otpornije na prirodne, socijalne i ekonomske krize pa je upravo naš krajnji cilj osvijestiti društvo i mlade o tome - rekla je netom prije otvorenja svečanosti Lejla Šehić Relić, izvršna direktorica osječkog Volonterskog centra.

Multimedijalni program svečanosti uključivao je glazbu i video, a nagrade su naposljetku uručili predstavnici lokalne samouprave i Volonterskog centra Osijek, koji su uz glasan pljesak svih prisutnih čestitali dobitnicima. Tako je za najbolji primjer prakse uključivanja volontera nagradu zavrijedio Izviđački klub Javor Osijek, Gimnastičko društvo Osijek-Žito te Gradska knjižnica i čitaonica Požega, za doprinos razvoju volontiranja u obrazovanju nagrađena je OŠ Stjepana Radića Čaglin, a za doprinos poslovnog sektora Raiffeisen banka. U kategoriji volonterskog angažmana pojedinca nagrade su zavrijedili Vera Szilner iz Katoličke udruge "Veronikin rubac", impresivni Mladen Gužvić iz Udruge gluhoslijepih osoba grada Osijeka i OBŽ-a, Đorđe Nešić iz Kulturnog i znanstvenog centra Milutin Milanković, Ivana Mlakar iz OŠ Stjepana Radića Čaglin te mlada Laura Martić iz našičke udruge Otvoreno srce, koja je pri primitku nagrade naglasila ono što je svima bilo na pameti - da je volontiranje samo po sebi nagrada.

Marko Mandić
Dodijeljena su i vrijedna priznanja
Volonterski centar Osijek u posljednjih je 13 godina dodijelio 118 nagrada, a počasna priznanja zavrijedilo je još i više aktivnih pojedinaca i organizacija. Tako su i na protekloj svečanosti priznanja zavrijedili udruga Pannonian, Dokkica, Mogu, Savez sportske rekreacije “Sport za sve”, Otvoreno srce iz Našica, Centar za lokalne inicijative i poduzetništvo iz Našica, udruga Prijateljstvo iz Feričanaca te Društvo “Naša djeca” iz Slatine. Kod pojedinaca priznanje je dobila Doris Kopf (Breza), Ivana Kuraja iz GK-a Žito, Hrvoje Mikulić (Dokkica), Marija Perak (Mogu), Alen Dado (Prijateljstvo) te Kristina Rupert iz GKČ-a Požega.
Najčitanije iz rubrike