Regija
RJEŠENJE GRADSKOG SPORTSKOG PARKA

Belomanastircima tribine sa 600 mjesta, trim i atletska staza, teniski tereni
Objavljeno 28. studenog, 2018.
Gradski sportski park proteže se na približno pet hektara, definirane su dvije zone
BELI MANASTIR - Još u travnju 2007. belomanastirski su gradski oci najavili postupak izrade projektne dokumentacije za novi stadion.Projektiranje je počelo godinu dana poslije, a početkom 2009., kada je projekt bio gotov, tadašnje je belomanastirsko poglavarstvo raspravljalo kakav naziv dati novom stadionu. Izabran je i izvođač radova, ali je nova (SDP-ova) gradska vlast natječaj poništila, obrazloživši to tvrdnjom da se istovremeno ne mogu započeti dva velika projekta, rekonstrukcija trga i gradnja novog stadiona. Prošlo je od tada gotovo deset godina, a umjesto novog zdanja ondje su i dalje dotrajale tribine sagrađene 50-ih godina prošlog stoljeća. No nešto se ipak počelo događati. Treći put izmijenjeni projekt, točnije, novu arhitektonsku ideju, zainteresiranima je predstavio ovlašteni arhitekt Bruno Andrašić.

- Novi stadion puno će pridonijeti javnom i sportskom životu. Gradski sportski park proteže se na približno pet hektara, definirane su dvije zone, od kojih jedna za nogometne utakmice do trećeligaške razine, a druga za javnost - istaknuo je Andrašić, navevši niz planiranih sadržaja koji bi trebali zadovoljiti potrebe sportaša, rekreativaca i ostalih posjetitelja. Novo zdanje, naime, univerzalne je namjene. Između dva sadašnja igrališta bit će izgrađene tribine sa 600 mjesta za sjedenje. Glavno igralište (s drenažom), na mjestu današnjeg pomoćnog, bit će dimenzija 105 x 68 metara, a oko njega protezat će se četverostazno tartansko atletsko borilište te sprint-staze. Tribine će gledati i na pomoćno igralište, na kojem će biti umjetna trava. Sadržaj podno tribina, na dvije etaže, sukladan je s pravilnikom HNS-a. Između ostaloga, tamo će biti četiri svlačionice, prostorija za sportsku ambulantu, univerzalne namjenske prostorije, cafe-bar, klupske prostorije i slično. Južno od pomoćnog igrališta bit će multifunkcionalno igralište, dva teniska terena, manji park i slično. Neće izostati ni zelenilo, trim-staza...

Ivica Getto
Gruba procjena investicije 19 milijuna kuna
Prema prvim procjenama, cijena izgradnje kompleksa bila bi oko 19 milijuna kuna, ali će se točan iznos znati tek nakon izrade troškovnika i postupka javne nabave, koja bi mogla biti raspisana na proljeće iduće godine, nakon isteka roka za predaju projektne dokumentacije i svih potrebnih dozvola. Riječ je o projektu koji je dio Intervencijskog plana Grada Belog Manastira i Općine Darda u okviru ulaganja predviđena akcijskim planom sa svrhom održive fizičke, socijalne i gospodarske regeneracije, s ciljem smanjenja socijalnih nejednakosti, isključenosti i siromaštva. Sve dodatne prijedloge ili primjedbe vezane uz idejne nacrte projekata mogu se do 15. prosinca dostaviti Upravnom odjelu za graditeljstvo i stambeno-komunalne poslove. Izgradnju projektne dokumentacije sufinanciralo je Ministarstvo regionalnog razvoja, pa je iz gradskog proračuna izdvojeno relativno malo novca.
Možda ste propustili...

ZAVRŠENA AKCIJA UDVDR-A SLATINA

Pedijatrijskoj ordinaciji uručen CRP analizator

HDZ BIRAČIMA I DALJE VODEĆA OPCIJA

Županjska Posavina bez predstavnika u Saboru

DOBIVENO NEPOVRATNIH 75.837 EURA

Višenamjenski sportski teren u centru Virovitice

Najčitanije iz rubrike