Regija
DRŽAVNO PRVENSTVO U KOMPJUTORSKOJ DAKTILOGRAFIJI

Slavonci osvojili prva mjesta
Objavljeno 21. studenog, 2018.
VINKOVCI/ZAGREB

U sklopu 41. međunarodnog sajma knjiga i učila Interliber, u Zagrebu je održana tradicionalna jubilarna manifestacija, 40. Dan tipkovnice - Državno prvenstvo u kompjutorskoj daktilografiji, u organizaciji Hrvatskog stenografskog društva, na kojemu su zapažen rezultat ostvarili učenici iz Ivankova i Vinkovaca. U disciplini prijepisa teksta (Tekst Production) treće mjesto osvojio je Stjepan Džalto, član Hrvatskog stenografskog društva iz Ivankova. U skupini od 17 do 20 godina, u disciplini 10-minutnog online prijepisa, prvo mjesto osvojio je predstavnik Hrvatskog stenografskog društva Šimun Džalto iz Ivankova, s rezultatom internacionalnog velemajstora od 523,6 netoznakova u minuti, drugo mjesto zauzeo je Stjepan Puškarić, također predstavnik Hrvatskog stenografskog društva iz Ivankova. U skupini natjecatelja od 13 do 16 godina, također u disciplini 10-minutnog online prijepisa, prvo mjesto zauzeo je Bruno Vučko, učenik Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca, Vinkovci, s izvrsnim rezultatom od 360,9 netoznakova u minuti.

U disciplini pisanja po diktatu (Audio Transcription) drugo mjesto osvojio je Stjepan Džalto iz Ivankova, a treće Šimun Džalto iz Ivankova.

Na kraju natjecanja održana je informatička tribina o temi: "Audio Transcription - priprema teksta i alati za snimanje".M.K.
Možda ste propustili...

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

Najčitanije iz rubrike