Regija
DOBRE VIJESTI ZA NAJVEĆE PRIGRADSKO NASELJE VALPOVA

Ladimirevcima vrtić
za 7,5 milijuna kn
Objavljeno 16. studenog, 2018.
LADIMIREVCI - Dugogodišnja potreba mještana Ladimirevaca za dječjim vrtićem u svom mjestu mogla bi uskoro biti realizirana. Naime, Projekt dječjeg vrtića u Ladimirevcima Grad Valpovo prijavio je na natječaj iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje od 2014. do 2020. godine, gdje je intenzitet potpore prihvatljivih troškova 100 posto. On se trenutačno nalazi u fazi administrativne provjere potrebne i dostavljene dokumentacije, nakon čega slijede ostale faze ocjenjivanja te donošenje odluke o financiranju projekta, priopćeno je jučer iz Grada. Naglašava se da je riječ o investiciji predračunske vrijednosti 7.473.366 kuna, a stvarna će vrijednost biti poznata tek nakon provedbe postupka javne nabave za odabir izvođača radova.Neslužbeno doznajemo da bi se rezultati natječaja trebali objaviti najkasnije do kraja godine te da bi, ako projekt prođe i ne bude komplikacija s javnom nabavom, radovi na budućem ladimirevačkom dječjem vrtiću mogli početi već u proljeće sljedeće godine.

Kako pojašnjavaju u Gradu, prenamjenom i rekonstrukcijom postojeće zgrade stare škole u područni dječji vrtić dobile bi se dvije velike sobe dnevnog boravka s garderobom i sanitarnim čvorom te pomoćna kuhinja, što bi zadovoljilo boravak za pedesetero djece organizirane u dvije vrtićke skupine. Otvaranjem područnog odjela Dječjeg vrtića Maza Valpovo, u Ladimirevcima bila bi otvorena i tri nova radna mjesta, za dvije odgojiteljice i jednu spremačicu. Svi radovi, rekonstrukcija i obnova zgrade stare škole, predviđeni za prenamjenu u dječji vrtić, projektirani su i moraju biti izvedeni u skladu s državnim pedagoškim standardom, što se mjerodane institucije posebno kontroliraju kako u fazi idejnog rješenja prije projektiranja, tako i u fazi izvođenja radova.

"Otvaranje područnog odjela Dječjeg vrtića Maza Valpovo u Ladimirevcima stvarna je pomoć mladim obiteljima na tom području, kao i na području ostalih prigradskih naselja koja gravitiraju Ladimirevcima kao najvećem prigradskom naselju", stoji u priopćenju iz Grada.

Dugogodišnji predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Ladimirevci Goran Ivanović podsjeća da je riječ o projektu koji mještani priželjkuju već desetljećima. Zadovoljan je što se odustalo od prvobitnog plana samo energetske obnove te se odlučilo za opciju dogradnje i rekonstrukcije. Naglašava da projekt zdušno podržava i SOS Dječje selo Ladimirevci, gdje smatraju da je dječji vrtić selu gdje se broj djece ne smanjuje itekako potreban. L. Aničić
Možda ste propustili...

AEROKLUB FENIX NA MOSON MODEL SHOWU

Igoru Ujakoviću zlato i posebna priznanja

U UTORAK OD 16 DO 18 SATI

Darivanje krvi u OŠ Petrijevci

Najčitanije iz rubrike