Osijek
USPJEH JELENE HAVELKE

Osječka dizajnerica interijera niže nagrade u inozemstvu
Objavljeno 10. studenog, 2018.

Jelena Havelka, dizajnerica interijera iz Osijeka, odnosno njezina tvrtka Havelkadesign, ove je jeseni dobila dva važna strukovna priznanja. Prvo je osvojila BIG SEE Interior Design Award 2018, za projekt Inchoo. Ta nagrada dodijeljena joj je u Ljubljani. Potom je u Londonu osvojila European Property Award, s tim da je prvo primila Award winner - Office Interior Croatia, a nakon toga i 5 star Best Office Interior Croatia te Nominee Office Interior Europe za International Property Awards Grand Final 3. prosinca u Londonu.


Prestižnu ju nagradu International Property Awards Havelkadesign dobio za najbolje unutarnje uređenje ureda Njuškala u Zagrebu, i to u konkurenciji najboljih profesionalaca u svijetu. Riječ je o jednoj od najcjenjenijih strukovnih nagrada, koja se dodjeljuje od 1993. godine za najbolja ostvarenja tvrtki u svim sektorima povezanim s industrijom nekretnina.
Kreativnost, originalnost i inovativnost Jelene Havelke i njezinih suradnika u ispunjavanju potreba zaposlenika Njuškala tijekom uređenja novih ureda prvo je oduševila stručnjake u nezavisnom ocjenjivačkom žiriju za regionalnu nagradu European Property Awards, a time su ušli u globalnu konkurenciju te, na toj višoj stepenici, ponovno osvojili nagradu u kategoriji Best Office Interior kao jedini laureat iz Hrvatske. Osvojenim nagradama tvrtka Havelkadesign odmah je nominirana i za nagradu Office Interior Europe, koja će biti dodijeljena u Londonu 3. prosinca.
- Kako to biva u životu, sudbina je htjela da ovu važnu nagradu dobijem baš u Londonu, gradu prema kojemu imam posebnu naklonost. Ondje sam provela jedno od najznačajnijih razdoblja mojeg života, gdje sam puno naučila o sebi i životu te, naravno, u profesionalnom smislu tijekom magisterija MA Interior Design na prestižnom University of Westminster. Sjećanja nikad ne blijede i uvijek se rado vraćam u ovaj urbani centar svijeta - rekla nam je Jelena Havelka, koja je godinama pisala članke o dizajnu interijera i za Glas Slavonije. Inače, tvrtka Havelkadesign proširila je svoje poslovanje s uredom na dvjema adresama – u Hrvatskoj i Španjolskoj, nakon što se Jelena preselila u Madrid.
Ivana Rab Guljaš
Sanda Soptija Šiljak

glavna izvršna direktorica Njuškala

ORIGINALNOST I INOVATIVNOST

- Kreativnost i inovativnost među osnovnim su Njuškalovim pretpostavkama u svakodnevnom radu, pa nam je bilo iznimno važno da u uređenju naših novih prostora osiguramo upravo takvu, poticajnu atmosferu. U timu iz Havelkadesigna pronašli smo sličnu pokretačku energiju i zato sam iznimno ponosna na to što su i međunarodni stručnjaci prepoznali njegovu originalnost - rekla je Soptija Šiljak, glavna izvršna direktorica Njuškala.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike