TvObzor
NATIONAL GEOGRAPHIC: DRUGA SEZONA FANTASTIČNE SERIJE “MARS”

Kombinacija klasične znanstvene emisije i vrhunskog ZF serijala
Objavljeno 9. studenog, 2018.
Serija je bazirana na knjizi “Kako ćemo živjeti na Marsu” Stevena Petraneka, a donosi intrigantnu priču o timu stručnjaka koji je sudjelovao u misiji na Crveni planet

Serija "Mars“ djelo je izvršnih producenata Briana Grazera, Oskarom nagrađenog producenta za film "Genijalni um", i Rona Howarda, dvostrukog dobitnika Oskara, od kojeg jednog dijeli s Brianom, a drugi je dobio za režiju istog filma. Druga sezona na čelo dovodi u redateljicu Dee Johnson, a premijerno prikazivanje prve epizode gledatelji će moći vidjeti 11. studenoga, u 22 sata na National Geographicu.

Ovaj fantastični autorski tim kreirao je drugu sezonu serije čija se radnja odvija dijelom u budućnosti, a dijelom u sadašnjosti, a koja pomiče granice klasične znanstvene emisije kombinacijom skriptirane serije filmske kvalitete i vizualnih efekata s vrhunskim dokumentarnim dijelovima. Serija je bazirana na knjizi "Kako ćemo živjeti na Marsu" Stevena Petraneka, a donosi inspirativnu priču o timu stručnjaka koji je sudjelovao u izmišljenoj misiji na Mars, 2033. godine koja je omogućila prvo slijetanje na taj planet s ljudskom posadom.Druga sezona seriju u igranom dijelu prati zbivanja devet godina nakon što su se šest izvornih astronauta spustili na Mars i razvili grad Olympus u pravu koloniju. Svemirska agencija, koja je sponzorirana od nekoliko vlada, više ne može samostalno financirati ekspediciju na Mars, zato se pojavila mogućnost financiranja od strane privatnog sektora. Budućnost misije u potpunosti će se promijeniti kada se vješti astronauti iz profitne organizacije Lukrum, čija je specijalnost izvlačenje prirodnih resursa, pojave na površini Marsa. Tenzije će još više narasti kada rudari iz nove kolonije, vođeni zapovjednikom Kurtom Hurrelleom (Jeff Hephner), zatraže pomoć od svemirske agencije…S obzirom na to da su ljudi uspješno nastanili drugi planet, može se reći da je ljudska vrsta zapravo postala interplanetarna vrsta. Osim djelovanja na svoj primarni planet Zemlju, postavlja se pitanje kakav će točno utjecaj ostaviti na Crveni planet, i koliko on može posljedica ostaviti na ljude.U dokumentarnom dijelu serije stručnjaci pred kamerama, točnije ‘veliki mislioci’, ponovno vode publiku kroz nedaće i prilike koje čekaju ljude na Marsu. Ova elitna skupina uključuje neka od najvećih imena u ljudskim istraživanjima, tehnologiji, ekologiji i društvenim znanostima kao što su Elon Musk, direktor SpaceX-a; Ellen Stofan, bivša šefica NASA-e; Michio Kaku, teoretski fizičar i futurist; Casey Dreier, direktor svemirske politike u Planetarnom društvu; Antonia Juhasz, vodeća stručnjakinja za naftu i energetiku te Naomi Klein, autorica bestsellera, aktivistica i nagrađivana novinarka, koja piše o klimatskim promjenama. Uz Velike mislioce, znanstveni savjetnici serije "Mars“ dodaju dramskim dijelovima na težini. U toj ulozi gledatelji će moći vidjeti Stephen Petraneka, autora knjige na kojoj je bazirana serija, Mae Jemison, bivšu astronauticu NASA-e i Roberta Brauna, profesora zračnog i svemirskog strojarstva na Sveučilištu u Boulderu u Coloradu, koji vode futurističku priču o Crvenom planetu te se brinu da su sve informacije utemeljene u realnosti.U glavnim ulogama: Jihae kao Hana Seung, Alberto Ammann kao Javier Delgado, Clementine Poidatz kao Amelie Durand, Sammi Rotibi kao Robert Foucault, Anamaria Marinca kao Marta Kamen.
Nikola Kučar
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike