Osijek
POTICANJE PODUZETNIŠTVA

Grad za poduzetnike ove godine izdvojio 2,15 milijuna kuna
Objavljeno 20. listopada, 2018.
Šestoj su ovogodišnjoj skupini poduzetnika jučer u gradskoj upravi uručene vrijedne potpore iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Osijeka za 2018. godinu. Uz gradonačelnika Ivana Vrkića i njegovu zamjenicu Žanu Gamoš, ondje ih je ugostila i pomoćnica pročelnika osječkog Upravnog odjela za gospodarstvo Sanela Mihalj, koja je na početku dodjele istaknula kako se na šesti ovogodišnji javni poziv Grada Osijeka prijavilo 37 poduzetnika, dok je kriterije naposljetku zadovoljilo njih 21.
- Za Opći program poticanja razvoja poduzetništva na području grada Osijeka ove smo godine iz proračuna izdvojili 2.150.000 kuna, a danas poduzetnicima dodjeljujemo ukupno 270.000 kuna u okviru sedam mjera, među kojima prednjače one za pokretanje gospodarske djelatnosti te za nabavu opreme i potrebnih strojeva - ukazala je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, ujedno čestitajući svima koji su ostvarili potpore. Dogradonačelnica je tako objasnila i kako se ovaj opći program odnosi na male i srednje poduzetnike, trgovačka društva, obrte i zadruge koji se uz već spomenute mjere mogu prijaviti i za certificiranje proizvoda, potporu tradicijskih i umjetničkih obrta, nastupe na sajmovima, potporu stručnom obrazovanju te za izradu idejnih prijedloga za mogućnosti sufinanciranja iz EU fondova. Gradonačelnik Vrkić uz to je dodao i kako se poduzetnici u okviru ovog programa mogu prijaviti na više mjera, ali je do sada gornja granica, odnosno ukupni kumulativni iznos ostvarenih potpora mogao iznositi maksimalno 70.000 kuna, dok će se sljedeće godine taj iznos povećati na 100.000 kuna, na što će utjecati i povećanje izdvajanja za poduzetnike koja će u proračunu za 2019. iznositi znatno više od sadašnjih 2,15 milijuna kuna.
Nakon službenog sastanka predstavnici Grada Osijeka saslušali su i prijedloge poduzetnika, među kojima se istaknuo onaj Marka Tokića, pokretača arhitektonske tvrtke Konzervatorski projektni atelje, o uvođenju kategorije za nabavu softvera, odnosno računalnih sustava u okviru mjere za nabavu opreme i strojeva.
- Shvaćamo da su u današnje vrijeme softveri, uz fizičku opremu i strojeve za proizvodnju, prijeko potrebni za poslovanje svih tvrtki, posebice malih poduzetnika. Stoga ćemo zasigurno sljedeće godine uvesti i taj segment u mjere Općeg programa za poticanje razvoja poduzetništva - otkriva Gamoš, zaključujući kako će Grad Osijek nastaviti pridonositi stvaranju pozitivnog poslovnog okruženja davanjem vjetra u leđa poduzetnicima. M. Mandić
Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike