Osijek
PORIBLJAVANJE NA BAJERU JUG II

Ubačeno 1650 kg ribe
Objavljeno 19. listopada, 2018.
Kao i svake godine, u jesen se poribljavaju ribolovne vode na području Osijeka, pa je tako jučer odrađeno poribljavanje i na Bajeru Jug II Sportskog ribolovnog društva Jug II, gdje su u vodu šarana ubacili predsjednik SRD Jug II Tomislav Gerovac i njegovi ribočuvari s članovima Upravnog odbora koji se uvijek odazovu na sve dobrovoljne akcije. Gerovac kaže kako poribljavanjem osiguravaju dovoljne količine ribe koje povećavaju mogućnost ulova kako članovima Društva, kojih je 220, tako i svima ostalima koji rado dolaze u ovu gradsku prirodnu oazu uživati u opuštanju i pecanju.
Predsjednik Zajednice sportskih ribolovnih društava Osijek Igor Lončar kaže kako je riječ o velikom jesenskom, odnosno završnom poribljavanju voda koja su pod nadležnošću Zajednice sportskih ribolovnih društava, što znači da su poribljene, uvjetno rečeno, zatvorene vode.
Bernard Opančar, tajnik Zajednice i ribočuvar, kaže kako svake godine odrade dva poribljavanja, jedno u proljeće, jedno u ovo doba godine.
- Nakon proljetnog poribljavanja, kada smo u naše vode ubacili 1650 kilograma konzumnog šarana i dvije stotine kilograma amura, jesensko je poribljavanje išlo s istom kilažom, ali samo šarana. Tako da je ove godine tijekom poribljavanja starih Drava i bajera ukupno novih 3,3 tone šarana u ribolovnim vodama. Poribljavali smo u ovoj jesenskoj akciji na sedam mjesta, tako da će ribiči iz svih ribolovnih društava i udruga biti zadovoljni - kaže Bernard Opančar.
Igor Lončar očekuje da se nagodinu kilaža ribe tijekom poribljavanja značajno poveća, a Bernard Opančar kaže kako bi to moglo biti najmanje za pedeset posto više ribe u odnosu na ovogodišnje poribljavanje, ako ne i više. Ovaj put poribljavanje je obavljeno s ribom iz našičkog ribnjaka.
Opančar kaže kako nisu poribljavali otvoreni tok Drave jer je, prema novom pravilniku i prema novoj gospodarskoj osnovi, izbačeno poribljavanje otvorenih voda konzumnom ribom. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike