Dome slatki dome
DIZAJN KOLEKCIJA LURVIG

Brojna rješenja za domove s ljubimcima
Objavljeno 11. listopada, 2018.
Psi vole žvakati igračke, mačke će sigurno izgrebati neke površine pa su pri izradi važni sigurni i izdržljivi materijali

oderne obitelji postoje u raznim oblicima, a često imaju i kućne ljubimce. Kako su joj obitelj i život kod kuće na prvom mjestu, IKEA je osmislila kolekciju Lurvig, koja donosi brojna rješenja za domove s ljubimcima


Svaki vlasnik psa ili mačke promatra svog ljubimca kao ravnopravnog člana obitelji. Naši kućni ljubimci dijele s nama životni prostor, a mi uživamo provodeći vrijeme s njima, iako ponekad skrivaju obuću ili grizu kabele. Zašto im onda ne bismo pružili i vlastiti kutak unutar doma? Upravo su to dizajneri imali na umu kada su kreirali Lurvig, kolekciju namijenjenu unaprjeđivanju života s ljubimcima u domu. Lurvig je osmišljen tako da se lako može uklopiti u svaki dom, a od sada je dostupan u robnoj kući IKEA Zagreb. Kućni ljubimci danas su prisutni u sve više domova diljem svijeta. Suvremene obitelji smatraju ljubimce ravnopravnim članovima i sada u ponudu uvodi pomno dizajnirani asortiman pristupačnih proizvoda namijenjenih boljem životu u domovima sa psima i mačkama.
"Kućni ljubimci danas su dio obitelji i prisutni su u sve većem broju kućanstava, a ako gledamo što im se nudi, vrlo malo je predmeta na tržištu koji su osmišljeni iz perspektive uređenja domova", kaže Peter Bondesson, projektni lider za kolekciju Lurvig, iz IKEA of Sweden.
"Jako je važno shvatiti prirodne potrebe i ponašanje životinja, poput načina na koji spavaju, jedu ili se igraju. Na temelju toga možemo dizajnirati proizvod koji se uklapa u naše, ‘ljudske‘ potrebe, kao što su stil i oblik namještaja. Prvo na što smo mislili bilo je sigurnost: psi vole žvakati svoje igračke i nerijetko donesu ponešto prljavštine iz svakodnevnih šetnji, a mačke će sigurno izgrebati neke površine i vrlo su osjetljive na mirise i teksture. Stoga su sigurni i izdržljivi materijali bili važni u izradi kolekcije Lurvig", kaže Barbara Schäfer, veterinarka i voditeljica projekta, zadužena za sigurnost i sukladnost proizvoda.
Kolekcija uključuje krevet za pse i kućice za mačke, prekrivače i jastuke, zdjele za hranu i vodu, razne igračke, ali i ovratnike, povodce te četke za njegovanje dlake ljubimaca.J.Kn.
Maksimalna udobnost
Kolekcija je izrađena od materijala svedenih na osnovne boje. Posebno se izdvaja krevet za mačke, koji se savršeno uklapa u jedinicu za odlaganje Kallax, te sofa za mačke i manje pse koja je minijaturna kopija Klippan sofe, a čak se može i razvući za maksimalnu udobnost!Čak 42 % kućanstava u Zagrebu i okolici ima kućne ljubimce, od toga ih 26 % dijeli svoj prostor sa psima, a 18 % s mačkama (neka imaju oboje).
Možda ste propustili...

IZLOŽBA 6. MEMORIJAL „DAVOR MIKULIĆ“

Dux najljepši njemački ovčar na specijalki

LIFESTYLE GARAŽNA VRATA HÖRMANN

Tehnološki inovativna, sigurna i povoljnija

Najčitanije iz rubrike