Regija
STIPENDIRANJE UČENIKA ZA DEFICITARNA ZANIMANJA

Dodijeljeno devet „srednjoškolskih“ stipendija
Objavljeno 6. listopada, 2018.

SLATINA
Komisija za dodjelu stipendije Virovitičko-podravske županije za učenike koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva u školskoj 2018./2019. godini, kojom je predsjedavala pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije Vesna Šerepac, utvrdila je i objavila konačnu listu budućih stipendista. Stipendije su dodijeljene devetorici učenika, dok trojica nisu ispunila uvjete iz javnog natječaja.
Stipendiju Virovitičko-podravske županije u iznosu od 500 kuna mjesečno primat će sedam učenika prvih razreda Industrijsko-obrtničke škole Slatina, i to šest koji se školuju u programu za CNC operatera (iz Slatine, Mikleuša, Bakića i Nove Bukovice) i jedan koji se školuje za zanimanje stolara (iz Nove Bukovice). Stipendiju će primati i jedan učenik Industrijsko-obrtničke škole Virovitica koji se školuje za stolara (iz Špišić Bukovice) te jedan učenik Srednje škole „Stjepan Ivšić“ Orahovica koji se školuje za zanimanje CNC operatera (iz Čačinaca).
Stipendije za srednjoškolce koji se obrazuju za deficitarna obrtnička zanimanja Županija je uvela kao još jednu mjeru ulaganja u obrazovanje.
„Najbolje ulaganje u daljnji gospodarski razvoj našeg područja je ulaganje u znanje i obrazovanje naše djece. To je najisplativija investicija,“ naglasio je župan Igor Andrović.
Osim toga, Virovitičko-podravska županija na godišnjoj razini u županijskom proračunu samo za stipendije studenata osigurava 360.000 kuna. Ove godine je, kao i prošle, sufinancirala i nabavku udžbenika učenicima prvih razreda osnovnih škola kojima je Županija osnivač. Petar Žarković

Možda ste propustili...

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

Najčitanije iz rubrike