Regija
9. SENZORSKO OCJENJIVANJE MEDA

Bagremovu medu 11 zlatnih medalja
Objavljeno 25. rujna, 2018.
LIPIK - Pčelarska udruga Pakrac - Lipik i pčelarska udruga Zlatna dolina iz Požege u suradnji s Turističkom zajednicom grada Lipika organizirale su 9. senzorsko ocjenjivanje meda s područja Požeško–slavonske županije. Na natjecanje je pristiglo 55 uzoraka meda. U sklopu Jesenskog sajma – 5. Dani voćara u Lipiku, podijeljene su medalje i diplome za najkvalitetniji med. Najbolji medovi u kategoriji dobili su plaketu pobjednika ocjenjivanja, i to za svaku vrstu za koju je pristiglo najmanje pet uzoraka meda, a to su bili bagremov i cvjetni med.
U kategoriji bagremova meda pristiglo je 37 uzoraka, od kojih je 11 dobilo zlato, 14 srebro, a 12 broncu. Najboljim medom u toj kategoriji ocijenjen je med Damira Sertića iz Požege, koji je proglašen i za sveukupnog pobjednika 9. senzorskog ocjenjivanja meda Požeško-slavonske županije, a Sertiću je diplomu uručio gradonačelnik Lipika Vinko Kasana.
U kategoriji cvjetnog meda pristiglo je devet uzoraka, od kojih su dva zaslužila srebro, a sedam broncu. Najboljim je u toj kategoriji ocijenjen med Mirka Antunovića iz Jaguplija, kojemu je srebrnu diplomu uručio zamjenik požeško-slavonskog župana za gospodarstvo Željko Jakopović.
Najbolje ocijenjeni med Grada Lipika u 2018. godini jest med Bore Tutića, a najbolje ocijenjeni med Grada Pakraca med je Ružice Nezić. AGM Kruna
Možda ste propustili...

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

BARANJSKA BICIKLIJADA

U subotu starta 8. Deer & Bike

Najčitanije iz rubrike