Osijek
PRIZNANJE VOZAČU BMX-A

Osječanin Poki će suditi na Olimpijskim igrama za mlade
Objavljeno 15. rujna, 2018.
Od prvog dana kada sam se prihvatio BMX-a znao sam da želim postići nešto važno, kaže Poki

Među brojnim sportašima i rekreativcima koji su na osječkoj Srednjiki nedavno obilježili Hrvatski olimpijski dan našla se i ekipa Pannonian Challengea. Osim promocije ekstremnih sportova, koji privlače sve veći broj mladih, i najave brojnih aktivnosti koje ih čekaju ususret jubilarnom 20. izdanju najvećeg regionalnog natjecanja u ekstremnim sportovima, povod za druženje bio je i najava Olimpijskih igara za mlade, koje će se početkom idućeg mjeseca održati u Buenos Airesu, a na kojima će kao sudac sudjelovati najbolji osječki vozač BMX-a, Igor Vukadinović Poki, dobro poznato lice, čak i onima koji površno prate ekstremne sportove. Mnogi će se, primjerice, sjetiti njegova spektakularnog skoka preko tramvaja, ili nebeskog skoka nasred pješačkog mosta prije dvije godine, koji nikoga nisu ostavili ravnodušnim.


Iako se ne odvaja od BMX-a te i dalje vozi i marljivo vježba trikove, Pokija se već neko vrijeme na natjecanjima može vidjeti u novoj ulozi, ulozi suca. Već dvije godine sudi za FISE, jedno od najvećih natjecanja u ekstremnim sportovima u svijetu, a poziv na Olimpijske igre mladih stigao je kao potvrda dobrog rada. “Bavim se ovim sportom već 15 godina, od prvog dana kada sam se prihvatio BMX-a znao sam da želim postići nešto važno u tom sportu, i evo, došlo je do toga da sam postao sudac na Olimpijskim igrama, zbog čega sam jako sretan, s uzbuđenjem iščekujem Igre u Buenos Airesu”, rekao nam je Poki.
Nakon odličnog debija BMX race discipline u Pekingu 2008., Međunarodni olimpijski odbor prepoznao je i atraktivnost BMX freestylea i SKATEA te ih uvrstio na listu olimpijskih sportova, stoga će OI u Tokiju poslužit kao svojevrstan test spremnosti za BMX freestyle. “Nadam se da ćemo u budućnosti imati svoju “repku”, imamo Marina, sjajnog vozača koji postiže velike uspjehe i koji će, nadam se, izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.”, poručuje Poki.
Ivan Alilović
HOĆE LI HRVATSKA BITI U TOKIJU?
- Prije Tokija bit će dosta natjecanja gdje će se isprofilirati oni koji će nastupiti na Olimpijskim igrama. Mislim da će tamo biti samo devet vozača, što je mala brojka, jer obično po natjecanjima bude više od sto vozača. Svaki će vozač tijekom tih natjecanja skupljati bodove za plasman na Igre. Puno je vozača među kojima često presuđuju nijanse, tako da je teško predvidjeti tko će nastupiti u Tokiju. Hoće li tamo biti i Hrvatska, teško je reći. Osim Marina Ranteša, koji postiže odlične uspjehe na najvećim natjecanjima, još ne možemo govoriti o BMX reprezentaciji, bar ne u kontekstu Olimpijskih igara. - objašnjava Poki.
Možda ste propustili...

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

Najčitanije iz rubrike