Osijek
SAJAM SLOBODNOG VREMENA

Učenici: Želimo biti sportski aktivni i kreativni
Objavljeno 13. rujna, 2018.
Pod sloganom "Odaberi, odluči, kreni!" u dvorištu OŠ Frana Krste Frankopana u utorak je svoje programe prezentiralo 35 sportskih i drugih udruga i klubova. Riječ je o manifestaciji Sajam slobodnog vremena koju su inicirali sami učenici poslavši jasnu poruku: želimo biti sportski aktivni i kreativno provoditi vrijeme izvan škole.
- Ideja je potekla od Vijeća učenika koje je dalo prijedlog, a mi smo taj prijedlog prihvatili. Sama organizacija manifestacije krenula je već od kraja školske godine i tako danas u dvorištu imamo klubove i udruge od NK-a Osijek preko GD-a Žito do STK-a Vodovod sve do Dokkice, GISKO-a i DK-a Branka Mihaljevića - objašnjava ravnatelj Antun Ptičar, prof.
Anđelo Vrdoljak učenik je 7.c razreda i jedan od 24 člana Vijeća učenika - on zapravo i nema previše slobodnog vremena izvan onoga koje kreativno provodi u Glazbenoj školi Franje Kuhača i Dramskom studiju Dječjeg kazališta.
- U Vijeću učenika željeli smo jedan dan u godini pokazati čime se bavimo i što radimo izvan škole - da ne provodimo vrijeme samo na mobitelima, računalima i društvenim mrežama. Ideju smo razvijali i zaključili da bi bilo najbolje pokazati što se sve nudi u našem gradu djeci i tako zainteresirali i druge učenike da se opredijele za neke programe – kaže Anđelo. Prvašicu Petru Sarajlić oduševio je Plesni klub Shine, ali i gimnastika.
- Petra za sada ide na engleski, bilo bi lijepo kada bi krenula i na nekakvu sportsku aktivnost - kaže majka Ankica. J. Pejaković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike